2 jaar geleden gepost

Essevee delft onderspit tegen Standard de Liège

DOELPUNTEN

59' Klauss (pen.) 0-1

74' Sissako 1-1

89' Tapsoba 1-2

WISSELS

68'

in

Dragus

out

Muleka

70'

in

Pletinckx

out

Govea

70'

in

Berahino

out

Vossen

76'

in

Donnum

out

Sissako

86'

in

Pavlovic

out

Siquet

86'

in

Tapsoba

out

Klauss

92'

in

Seck

out

Humphreys

GELE KAARTEN

56' De Bock

73' Siquet

76' Sissako

83' Laifis

92' Raskin

RODE KAARTEN

Abdoulaye Sissako kon de openingstreffer van Klauss, een discutabele strafschop, ongedaan maken met een rake kopbal. In het slot van de partij verzilverde de ingevallen Tapsoba de drie punten voor Standard.

34.Laifis

Voor de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen kwam Standard de Liège op bezoek. De Luikenaars moesten op de openingsspeeldag in extremis de punten delen met KRC Genk, maar Leye gaf dezelfde elf namen de voorkeur in de Elindus Arena. Bij Essevee was Van Aken geschorst, Gano kwam in de basis.

Tactisch steekspel

Beide teams kwamen afwachtend aan de aftrap. Beide teams hadden hun tactische plannetje en stonden goed. Pas op het kwartier kon Standard dreigen, met een aardige pegel van Bastien, maar Bostyn had een knappe reflex in huis. Midden de eerste helft kwam Essevee voor het eerst voor doel. Dompé zette voor doel, maar iets te ver voor Vossen, die hoog over besloot. Iets later kwam een prima voorzet over Bodart gewaaid, maar Gavory kon Gano het scoren beletten. Beide teams gingen doelpuntenloos terug de kleedkamers in.

Opnieuw discutabele penalty

Net voor het uur trokken beide teams opnieuw in de aanval. Bostyn kon eerst goed in de voeten gaan van Muleka. Essevee reageerde. Gano bereikte Dompé, die Govea kon aanspelen. Zijn trap ging hoog over. Enkele tellen later ging het leer op de stip. Op een te korte terugspeelbal moest Bostyn in de voeten duiken. De goalie raakte het leer, maar zowel ref als VAR kwamen niet tussen. Joao Klauss miste niet van op de stip, 0-1. Govea reageerde met een raket, maar het leer ging nipt naast. Met nog 20 minuten op de klok kreeg ook de ingevallen Berahino dé kans op de gelijkmaker, maar Bodart kon redden. 5 minuten later was het toch van dattem. Dompé mocht aanleggen op vrije trap en Abdoulaye Sissako bekroonde zijn sterke partij met de gelijkmaker. Essevee rook bloed en zette druk. Hubert trapte hard van ver, maar nipt naast. Op een zeldzame tegenprik van Standard werd het dan toch nog 1-2. De ingevallen Donnum zette hard voor, waar die andere invaller Tapsoba, binnentrapte, 1-2. Vijf minuten extra tijd konden niet meer baten. Essevee verliest met 1-2 tegen Standard de Liège.

Leye: "Het was een gelijkopgaande wedstrijd en in de tweede helft hebben we beide kansen gehad en kon het beide kanten uit. Ik ben tevreden met de mentaliteit van mijn team."

Dury: "De strafschop was geen strafschop. We hebben met staff alles herbekeken. Ik snap niet dat iemand in Tubeke dit strafschop vindt. Dit is niet ernstig."

"We komen wel goed terug in de wedstrijd en speelden alles of niets. Jammer, maar ik ben heel tevreden over de mentaliteit van mijn team.We moeten zo verder doen, de resultaten volgen dan wel."