4 jaar geleden gepost

Essevee - Club Brugge: voorbeschouwing en selectie

Na Cercle Brugge, KV Kortrijk en KV Oostende volgt er opnieuw een West-Vlaams duel voor Team Essevee. Deze keer maakt het Regenboogstadion zich op voor de komst van competitieleider Club Brugge.

Ticketinfo Essevee - Club Brugge

Essevee sluit de West-Vlaams gekleurde oktobermaand af met een topaffiche tegen Club Brugge. De Bruggelingen voeren het klassement aan en tellen - met één wedstrijd minder gespeeld - drie punten voorsprong op dichtste achtervolger Standard Luik. Afgelopen zondag bleef Blauw-Zwart steken op een 1-1 gelijkspel tegen de Luikenaars. Essevee hield de drie punten thuis na een 2-0 zege tegen KV Oostende.

Club speelt woensdag zijn 20ste officiële wedstrijd dit seizoen. Inclusief beker en (voorronde) Champions League. Met een gelijkspel tegen Galatasaray (0-0) én Real Madrid (2-2) begon Club Brugge uitstekend zijn Europese campagne. Een succesvol vervolg tegen PSG bleef uit. De Parijzenaars gingen met forfaitcijfers winnen in Jan Breydel.

Ongeslagen in de Jupiler Pro League

Acht zeges, drie draws, nul nederlagen. Na 12 speeldagen is Club Brugge de te kloppen ploeg. Een doelpuntensaldo van +23 leert ons dat Club over de beste aanval (27 keer gescoord) én verdediging (slechts 4 tegendoelpunten én 7 clean sheets) beschikt.

Vooral op verplaatsing presteren de mannen van Philippe Clement ijzersterk. Een perfect rapport buitenshuis - 15 op 15. Essevee is gewaarschuwd. Maar punten rapen in het Regenboogstadion is dit seizoen niet evident voor de tegenstander. 

In eigen huis verspeelde Club dan weer zes punten. Eupen (0-0), Genk (1-1) en Standard (1-1) verpestten tot drie keer het overwinningsfeest in Jan Breydel.

Drie spelers zorgen voor meer dan de helft van de totale doelpuntenproductie. Hans Vanakens is de meest trefzekere Bruggeling met zes doelpunten. Okereke en Diatta vinden met respectievelijk vijf en vier doelpunten ook makkelijk de weg naar doel.

Bij Essevee zijn Larin, Bruno en Berahino de sluipschutters van dienst met elk vier treffers. De clean sheet teller van Sammy Bossut staat inmiddels al op vijf.

Preparty Essevee - Club Brugge

Wedstrijdselectie

Voor het tweede duel op rij ontbreekt Saido Berahino in de wedstrijdselectie. Afgelopen zaterdag tegen KV Oostende nog geschorst, morgen (woensdag) afwezig door een blessure. De Burundese aanvaller verdraaide zondag - tijdens de training - zijn knie. Onderzoek bracht een scheurtje in de mediale band aan het licht. Verwacht wordt dat Berahino vier tot zes weken out zal zijn.

Marvin Baudry is er wel bij. De verdediger moest tegen KV Oostende vroegtijdig naar de kant. Hij liep een neusbreuk op na een ongelukkige botsing met Davy De fauw maar is woensdag wel inzetbaar - met masker. Onderzoek moet nog uitwijzen of een ingreep nodig zal zijn.

Eike Bansen traint mee met de groep maar behoort uit voorzorg nog niet bij de selectie.

Doelmannen: Bossut, Bostyn, De Ketelaere
Verdedigers: De fauw, Baudry, Mensah, Walsh, Bürki, Pletinckx, Humphreys, Deschacht
Middenvelders: Sissako, Zarandia, Govea, Bjørdal, Seck, Van Hecke
Aanvallers: Larin, Bruno, Oberlin

Geblesseerd: Berahino (knie)

Wedstrijdleiding

Referee: Erik Lambrechts
Ass. referee: Rien Vanyzere, Philippe Vandecauter
4th official: Christof Dierick​​​​​​​
VAR: Jan Boterberg

Essevee - Club Brugge, woensdag 30 oktober om 20.30 uur

DEEL DIT ARTIKEL:

Close