5 jaar geleden gepost

Essevee - Club Brugge: Voorbeschouwing en selectie

Vrijdagavond staat de eerste echte topaffiche in het Regenboogstadion op het menu. De komst van regerend landskampioen Club Brugge zorgt traditioneel voor elektriciteit in Waregem. Met deze kraker zetten we straks het weekend in en/of sluiten we de zomervakantie af.

Francky Dury en zijn troepen zijn gebrand op een knalprestatie na de recente nul op zes op het veld van Cercle Brugge en KV Oostende. Twee West-Vlaamse duels, twee keer onderuit met 3-1. Vrijdagavond volgt het laatste duel in het drieluik der West-Vlaamse onderonsjes. Wij tekenen alvast om diezelfde cijfers na 90 minuten op het scorebord te kunnen zien.

Met vijf op vijftien zet Zulte Waregem dus na vijf speeldagen de achtervolging in op de top zes. “Maar we verdienen minstens vier of vijf punten meer”, luidt het bij Dury. “Dan sta je met negen of tien punten en kan je spreken van een goeie start. We hebben al wat pech gekend maar dit mag ons niet uit evenwicht brengen.”

Ook Davy De fauw neemt het woord pech in de mond maar is niet blind voor de tekortkomingen. "De laatste twee wedstrijden hebben we als groep iets te weinig gebracht. Op bepaalde momenten in die wedstrijden - de tweede helft op Cercle en KV Oostende bijvoorbeeld - zakten we teveel weg en dan pakken we nog enkele ongelukkige tegendoelpunten." 

Dominant voetbal is niet altijd recht evenredig met puntengewin. Essevee gooide in drie wedstrijden een verdiende zege te grabbel. Op de openingsspeeldag tegen Waasland-Beveren (2-2), de week nadien op Gent (1-1) en ook op Cercle (3-1) verdiende het meer dan met lege handen terug naar huis keren. Met Mamadou Sylla en Chris Bedia werd de vuurlinie van Essevee nog versterkt. Timothy Derijck tekende maandag dan weer een contract voor twee seizoenen in de Ghelamco Arena.

Wat gezegd over onze tegenstander? Nog voor de start van de competitie stak het de Supercup op zak ten koste van Standard. De Bruggelingen voeren na vijf wedstrijden - samen met KRC Genk - het klassement aan met 13 punten. Enkel op het veld van Antwerp kwamen Ruud Vormer en co. niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De zege tegen aartsrivaal RSC Anderlecht van vorig weekend gaf Blauw-Zwart dan weer het nodige vertrouwen voor de clash aan de Gaverbeek.

Davy De fauw: "Club is een sterk geheel met heel veel kwaliteiten én heel wat jongens in goeie doen. Ze komen vaak snel op voorsprong, dat maakt het wat makkelijker voetballen. Dan gaan ze in hun gekende systeem spelen: een beetje inzakken en de ruimtes in de hoeken benutten. Het wordt belangrijk om niet op achterstand te komen."

Francky Dury: "Club is een goeie ploeg, een machine. Hoed af voor wat de trainer daar heeft neergezet. Met pakweg tien nieuwe spelers - wat veel is voor de kampioen - hebben ze zich gewapend voor de Champions League. Van daaruit zullen ze ook een heel goed kampioenschap spelen. Vorig jaar waren ze de beste ploeg en ik denk dat ze dit seizoen nog sterker zijn. Ik kan geen compartiment noemen dat minder sterk is. Kunnen we winnen? Ja, absoluut! Maar we zullen zelf 100% moeten zijn. Als we dat momentum niet hebben en zij zijn top, zullen we achter de bal moeten hollen en wordt het een moeilijk verhaal."

TICKETINFO

Selectie

Doelmannen: Bossut - Bostyn - Bansen
Verdedigers: De fauw - Baudry - Walsh - Demir - Bürki - J. Bjørdal - Pletinckx
Middenvelders: Marcq - Buffel - Faik - Soisalo - Tardieu
Aanvallers: Harbaoui - Bongonda - Bedia - Sylla - H. Bjørdal

Nill De Pauw - niet in de selectie - werd vandaag papa van een tweede zoontje, Ryan Waël. Gefeliciteerd Nill!

Ewoud Pletinckx, de bijna 18-jarige verdediger, maakt voor het eerst dit seizoen deel uit van de wedstrijdselectie

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close