1 maand geleden gepost

Essevee bekert verder na spannende strafschopreeks!

Na de bekerwinst tegen Sint-Lenaarts wacht op dinsdag 31 oktober een duel met Cercle Brugge in de strijd om een ticket voor de achtste finale van de Croky Cup. Een verslag van Cercle Brugge - Essevee lees je hier.

STARTING XI: Van Der Gouw, Derijck, Ndour (70’ Gano), Decostere, Traoré (60’ Machado), Brüls (90’ Cappelle), Palumets (70’ Rommens), Tambedou (75’ Vormer), Willen, Bagan en Demuynck (75’ Vossen).

De eerste wedstrijdminuut is nog maar net rond of de thuisploeg voetbalt al meteen een eerste doelkans bij elkaar. Daland kan bij een hoekschop vrij koppen, zijn bal gaat net naast. Het is voor de troepen van Euvrard het teken om ook scherp aan de partij te beginnen. Essevee neemt het balbezit voor zijn rekening en kan na vijf minuten ook een eerste kans afdwingen. Demuynck stuurt Traoré diep. Een Brugse voet kan nog net op tijd het schot van de Ivoriaan blokkeren. Het evenwicht wordt nadien even hersteld. Beide ploegen zoeken naar het juiste ritme in een uitgeregend Jan Breydel. Na twintig minuten mogen we opnieuw de naam van Traoré noteren. Ndour kopt goed door en zet de Ivoriaan zo alleen voor doel. Met rechts werkt hij koelbloedig de 0-1 tegen de touwen. Lang staat de voorsprong niet op het bord. Vijf minuten na de openingsgoal brengt Olaigbe de bal goed voor. Denkey hangt de bordjes weer gelijk met een knappe hak, 1-1. De thuisploeg ruikt bloed en duwt door. Na een snelle aanval komt de bal tot bij Lemarechal die oog in oog komt met van der Gouw. De Nederlandse doelman blijft goed kijken en stopt het schot van de Brugse middenvelder. Hoe snel de druk van Cercle Brugge opkwam, hoe snel die ook weer verdwijnt. We noteren geen grote kansen meer in de eerste helft en gaan rusten met een 1-1 tussenstand. 

We kunnen de inkt in onze pen lang sparen. Essevee is baas bij aanvang van de tweede periode, maar komt niet tot grote kansen. Pas na 20 minuten voetballen mogen we de eerste grote kans noteren. Een hoekschop van Brüls wordt door Decostere slim verder gekopt. Met een listig balletje probeert Derijck doelman Delanghe te verschalken, hij moet zich helemaal strekken om de bal tegen de lat te tikken. De thuisploeg is bijna onzichtbaar in deze tweede helft. Toch is het de Vereniging die opnieuw op voorsprong komt. Essevee krijgt een vrije trap niet helemaal weg. Gboho profiteert, legt het leer klaar voor zijn rechter en trapt de 2-1 op het scorebord met nog 20 minuten op de klok. Cercle gaat ook nu - na hun doelpunt - meteen op zoek naar een nieuwe treffer. Minda knalt vanop grote afstand tegen de kruising. Essevee begint dan aan zijn slotoffensief en dat rendeert. In het absolute slot gaat Machado tegen de grond in de zestien en krijgt Essevee een penalty. Vossen twijfelt niet en knalt de gelijkmaker vanop elf meter tegen de netten. We gaan naar verlengingen. 

Tijdens de verlengingen valt er weinig tot niks te noteren. Cercle maakt het meeste aanspraak op de overwinning, maar kan geen enorme kansen afdwingen. Staessens beslist na 120 minuten om de partij af te fluiten en over te gaan tot penalty’s. Aan de kant van de Cercle-fans wordt uitgemaakt wie zich plaatst voor de volgende ronde in de Croky Cup. Nadat beide teams er twee tegen de touwen trappen, is het de beurt aan van der Gouw. De Nederlandse doelman pakt twee strafschoppen en zet onze Boeren dus in een zetel. Nadat Rommens eerst nog mist, trapt Gano ons vanop elf meter naar de achtste finales!

Essevee bekert verder. Donderdagavond kennen we onze volgende tegenstander. 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close