2 weken geleden gepost

Essevee bekert verder na 4-1 overwinning

Het is bakken en braden in de Elindus Arena voor onze eerste afspraak in deze editie van de Croky Cup. Wat kan Essevee in deze zesde ronde onder leiding van de nieuwe coach Euvrard? Lees hieronder het volledige verslag.

De warmte speelt duidelijk zijn rol in de openingsfase van deze partij. Essevee eist het balbezit op, maar kan niet meteen hoog tempo ontwikkelen om de bezoekers in verlegenheid te brengen. Na acht minuten is het, wie anders dan Traoré die voor het eerst kan dreigen. Hij dribbelt zich goed vrij, zijn schot gaat tegen de paal. De thuisploeg voert het tempo nu op. Traoré en Brüls combineren zich prima vrij, de voorzet is net te hard voor de inlopende Ndour. Het kwartier is net voorbije wanneer opnieuw Traoré gaat versnellen. Hij wapent buiten de zestien zijn schot en trapt de bal enig mooi in kruising. 1-0, na 17 minuten voetballen.

Het is lang windstil aan de Gaverbeek. De troepen van Euvrard eisen het balbezit op, maar grote kansen blijven uit. De bezoekers hebben het knap lastig, maar Essevee steekt een handje toe. We zijn net geen 40 minuten aan het voetballen wanneer Ciranni de bal net te kort speelt op Bostyn, aanvaller Borahsasar profiteert optimaal en hangt de bordjes opnieuw gelijk. De rust is in zicht wanneer de Boeren toch nog doordrukken om met een voorsprong de rust in te gaan. Ciranni vindt Ndour voor doel, hij neemt de bal vol op de slof maar doelman Nolle redt knap. 

Bij de aftrap van de tweede helft is het meteen Essevee die de druk opvoert. In de openingsfase proberen Decostere, Vossen en Traoré onze Boeren opnieuw op voorsprong te brengen, maar Sint-Lenaarts blijft voorlopig overeind. De bezoekers buigen maar breken niet. Ook een afstandsschot van Vormer wordt prima gered door de doelman van Sint-Lenaarts. Enkele ogenblikken voor we het uur ronden brengt Demuynck de bal tot bij Vossen, de aanvaller kopt de bal prima achteruit in de voeten van Brüls. Hij twijfelt niet en knalt de 2-1 op het scorebord.

Essevee blijft aandringen met vooral Vossen in een hoofdrol. Ondanks enkele pogingen krijgt de goalgetter de bal er maar niet in. En terwijl Vossen de bal niet tegen de netten krijgt, verdwijnt een verdwaald schot van nieuwkomer Decostere in doel. Het staat 3-1 met nog 20 minuten op de klok. Het gaat snel nu. Vossen vindt Vormer die de bal prachtig tot bij Demuynck brengt, het jeugdproduct maakt er 4-1 van.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close