1 jaar geleden gepost

Essevee bekert verder na 1-2-overwinning tegen KMSK Deinze

Iedereen tussen Deinze en Waregem maakte zich nog eens op voor een traditionele derby. Wat kon Essevee in een goed volgelopen Dakota Arena? Je leest het verslag van onze achtste finale in de Croky Cup hieronder. 

Essevee begint de partij met deze elf namen: Bostyn - Derijck - Drambaiev - Sissako - Fadera - Sangaré - Ndour - Tambedou - Rommens - Miroshi - Thiam.

Het was even aanschuiven aan de toegangspoorten van de Dakota Arena, maar de afwezige toeschouwer miste niks in de openingsfase van de partij. Voor beide ploegen is het vooral verkennen tijdens het eerste kwartier. Onze pen wordt lange tijd gespaard en pas na 26 minuten noteren we de eerste kans. Bossut krijgt de bal niet goed weggewerkt. Dansoko mag vrij aanleggen, maar Miroshi snelt terug en blokt tijdig de doelpoging. De thuisploeg blijft de gevaarlijkste ploeg in de eerste periode. Balaj dribbelt zich goed vrij, zijn schot wordt gepakt door Bossut. Net voor de pauze dreigt Deinze nog een keer. Een hoekschop komt tot bij Balaj die de bal binnenkant voet probeert weg te leggen, het been van Derijck voorkomt de achterstand. Beide ploegen trekken de kleedkamer in met een brilscore op het scorebord.

Mbaye Leye wisselt na de rust twee spelers. Ciranni en Ramirez komen in de ploeg voor Drambaiev en Sangaré. Essevee eist het balbezit op bij aanvang van de tweede helft, maar toch is het de thuisploeg die kort na rust de score opent. Balaj staat helemaal vrij aan de tweede paal en trapt de bal onhoudbaar binnen. Twee minuten later verdubbelt Deinze bijna de score. Van Landschoot krijgt de bal voor zijn linker, zijn schot eindigt op de paal. Essevee probeert te reageren. Fadera zet zich goed door op de flank, maar vindt net niet de vrijstaande Ndour voor doel. Even later is het terug de beurt aan KMSK Deinze om te dreigen voor de kooi van Bossut. Dansoko trapt vanop zo’n 20 meter, zijn schot gaat net naast. De thuisploeg blijft zoeken naar de dubbele voorsprong. Vansteenkiste duikt op uit de rug van Fadera, zijn kopbal wordt goed gestopt door Bossut.

Bij Essevee blijft Fadera de gevaarlijkste man. Opnieuw zet hij zich goed door via de flank, zijn bal achteruit vindt geen ploegmakker. Even later vindt Ciranni bijna Ndour, door een duw in de rug kan hij niet koppen. Tien minuten voor de rust brengt Ramirez de bal voor doel, een hand bij Deinze zorgt ervoor dat de bal op de stip gaat. Ramirez zet zich zelf achter de elfmeter, doelman Miras redt prima. Vijf minuten voor affluiten is daar dan toch de gelijkmaker. Vigen brengt de bal prima voor doel, Ndour knalt zijn eerste voor Essevee tegen de netten. Enkele ogenblikken later krijgen we de totale ommekeer. Opnieuw is het Ndour die met een heerlijke knal de netten laat trillen. Hij trapt Essevee in de slotseconden naar de kwartfinale van de Croky Cup.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close