2 jaar geleden gepost

Essevee behaalt een punt op het veld van OHL

DOELPUNTEN

24' Vossen 0-1

42' Henry 1-1

WISSELS

46'

in

Tamari

out

Patris

70'

in

Berahino

out

Govea

70'

in

Gano

out

Vossen

74'

in

Vekemans

out

Schrijvers

79'

in

Srarfi

out

Dompé

83'

in

De Neve

out

Sørmo

84'

in

Vlietinck

out

Bese

GELE KAARTEN

18' Sissako

32' De Bock

37' Patris

42' Vossen

48' Van Aken

70' Ngawa

80' Srarfi

87' Tamari

94' Malinov

RODE KAARTEN

62' Van Aken (2x geel)

In een felbevochten wedstrijd kwam Essevee op voorsprong via Vossen die magistraal in doel kopte. Henry maakte vlak voor de rust gelijk vanaf de stip. In de tweede helft diende Van Aken het veld vroegtijdig verlaten nadat hij een tweede gele kaart kreeg. Essevee knokte zich echter naar een verdiend punt.

TEAM

OH Leuven

90. Romo

4. Malinov

5. Ngawa

8. Schrijvers

9. Henry

10. Mercier

18. Bese

24. De Norre

25. Patris

27. Keita

35. Ozkacar

Essevee

Essevee

25. Bostyn

4. Van Aken

6. Hubert

8. Vigen

9. Vossen

10. Govea

16. Sissako

17. Dompé

22. Sørmo

27. De Bock

33. Humphreys

Zulte Waregem mocht voor de openingsspeeldag op bezoek bij OH Leuven. De withemden konden Mercier en Henry aan boord houden, terwijl coach Dury met Sørmo, Van Aken, Vigen en Hubert maar liefst 4 nieuwkomers op het blad zette.

Tijdens het openingskwartier aan Den Dreef was het zoeken voor beide teams maar na twaalf minuten had het leer tegen de touwen gemoeten. Vigen ontsnapte aan de buitenspelval en bediende Vossen. Jelle tikte ongelukkig over doel en trok zich de haren uit het hoofd. Ook Henry had zijn vizier nog niet keurig afgesteld. De Leuvense spits kon duiken naar een diepe voorzet, maar kopte via de grond over. Tien minuten later was Vossen dan toch trefzeker. Govea ditmaal met de gemeten voorzet en Jelle kopte uitstekend overlangs voorbij Romo, 0-1!

Met de rust in zicht ging het leer op de stip voor OHL. Henry en Sørmo hingen aan elkaar, waarna de spits gretig neerging. Ref Put wees naar de stip en de VAR zag er bizar genoeg geen graten in. Henry miste niet, 1-1 aan de rust.

Sissako en Sørmo begonnen de tweede periode met doelgevaar: Sissako vond Romo, terwijl Sørmo na een lange ren de paal trof. Ook Tamari kreeg zijn kans, maar hij talmde te lang. Met nog een klein half uur op de klok moest Essevee plots met z’n tienen verder. Van Aken blokte Henry. Ref Put leek in eerste instantie geen geel te geven maar hij bedacht zich toch. De Nederlandse debutant mocht gaan douchen. 5 minuten later toonde Put wel clementie voor OHL. Ngawa ging driest in op Govea, voet vooruit op het been van de Mexicaan en kwam met geel weg. Dury zette alles op de aanval en bracht met Gano, Berahino en Srarfi nieuw aanvallend geweld tussen de lijnen. Malinov miste nog een dot van een kans en Tamari probeerde het te forceren met een schwalbe. Uiteindelijk deelden beide teams de punten, 1-1 aan Den Dreef.

Volgende week volgt de eerste thuiswedstrijd tegen Standard de Liège.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close