5 jaar geleden gepost

Essevee - Antwerp: Voorbeschouwing en selectie

Royal Antwerp FC is zaterdagavond onze eerste tegenstander van het nieuwe jaar in de Jupiler Pro League. De Great Old maakte indruk tijdens de voorbije 21 wedstrijden en sloot 2018 af op een knappe derde plaats in de rangschikking.

TICKETINFO

Back to business. De reguliere competitie telt nog negen speeldagen. Team Essevee stoomde zich klaar in Marbella voor de laatste rechte én belangrijke lijn van het kampioenschap. Francky Dury blikte deze namiddag vooruit op het duel met stamnummer 1, Royal Antwerp FC.

Hoe verliep de aanpassing van de Spaanse zon naar het koude België?

"We hebben een heel goede winterstage achter de rug. De werkomstandigheden kunnen niet beter zijn waardoor we heel veel kunnen trainen. Qua intensiteit en belasting kan je naar 100% gaan, hier in België is dat een ander verhaal. Sowieso moet je je aanpassen aan het temperatuurverschil als je terug bent maar dat is niet nieuw."

Kijk je optimistisch de negende laatste wedstrijden tegemoet?

"Ja, dat deden we vorig seizoen ook. Met de komst van Hamdi hebben we snel kunnen corrigeren. We hadden veel jonge spelers en speelden Europees maar dat is geen excuus. Voor ploegen als Zulte Waregem is de combinatie Europa League/competitie niet makkelijk. De intensiteit van die wedstrijden op donderdagavond was zeer hoog.

Nu hebben we in het begin van het seizoen spijtige punten verloren. Dat woog op mijn groep en we zijn ook lang zoekende geweest naar de juiste balans in de recuperatie. Daarom is de komst van Ibrahima Seck belangrijk voor ons die de defensie kan ontlasten. Mijn gevoel voor de komende negen wedstrijden is postitief omdat mijn team na de slechte start goed heeft gereageerd. Daar ben ik wel fier op. We haalden vijftien punten in de laatste tien wedstrijden en wonnen van Standard, Club Brugge en Charleroi. Ik heb geen enkel punt om te twijfelen dat we dit niet kunnen verderzetten. Maar we moeten ervoor zorgen dat we in de toekomst niet meer moeten corrigeren in januari."

Antwerp is een taaie tegenstander, had je niet liever gestart tegen een andere ploeg?

"Statistieken zijn goed om naar iets te verwijzen. Charleroi ligt ons ook niet en toch wonnen we met 3-1. Antwerp is uiteraard een goeie ploeg en ik ben er quasi zeker van dat ze Play-Off 1 zullen spelen. We gingen daar met 5-1 onderuit maar de omstandigheden zaten ons ook niet mee met de onterechte rode kaart van Damien Marcq."

Er werd de laatste twee weken veel getraind op het nieuwe 4-4-2 systeem. Zijn de jongens mee in dat verhaal?

"Of je nu 3-5-2, 3-4-3, 4-3-3, 4-2-3-1, ... speelt, het belangrijkste in een systeem is de animatie. Wat doet de ploeg in balbezit en in balverlies. We beschikken nu over vier centrumspitsen, dan wil ik de verschillende mogelijkheden kunnen bekijken. In Marbella hebben we geoefend tegen Hannover. In de eerste helft waren onze posities niet goed, in de tweede helft zeer goed. Ik spreek dan over de ruit in het middenveld en onze twee spitsen."

Welke stappen heeft Idrissa Sylla gezet tijdens zijn eerste twee weken?

"Sylla is een jongen met specifieke kwaliteiten, balvast en scorend vermogen. Buiten de box zal Sylla ons goed kunnen laten aansluiten. Hij heeft nog steeds zijn specifieke stijl en verliest heel weinig de bal. Hij bekoort iedereen. Hij ligt goed in de groep en werkt heel hard. Bij QPR kwam hij niet meer aan spelen toe, zijn terugkeer naar Essevee is gebaseerd op gevoel. Vergeet niet dat hij na zijn eerste periode bij ons een mooie transfer heeft gemaakt naar Anderlecht."

Wat heeft Stef Peeters al laten zien?

"Peeters is een man van de laatse pass, uitstekende linker trouwens. Ik heb Stef altijd een goeie voetballer gevonden. Ik ken 'm van bij STVV. Hij kan een meerwaarde zijn in de snelheid van uitvoering in de finale zone. Over zijn fysieke toestand maak ik mij geen zorgen. Hij komt uit de Ligue 1 en daar moét je hard trainen hoor."

Selectie

Doelmannen: Bossut - Bostyn - Bansen
Verdedigers: De fauw - Baudry - Walsh - Bürki - Pletinckx
Middenvelders: Buffel - Faik - De Pauw - Soisalo - Seck - Tardieu - Peeters
Aanvallers: Bongonda - Bedia - M. Sylla - H. Bjørdal - I. Sylla

Geschorst: Harbaoui (1/1)
Geblesseerd: Heylen (rug), Marcq (hamstring) en Demir (ziek)

 

 

 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close