3 jaar geleden gepost

Essevee Academie sluit tijdelijk de deuren

Alle Corona-parameters schieten de afgelopen dagen door, zowel in onze maatschappij, maar ook binnen onze Academie. Na overleg werd dan ook beslist om vanaf donderdag 29 oktober tot en met woensdag 11 november 2020 de deuren van de Academie te sluiten.

De coronacijfers stijgen drastisch. Dit, mede met de aankondigingen van de Vlaamse regering gisterenavond, alsook de aankomende maatregelen vanuit de Voetbalfederaties en Federale overheid, deed de clubdirectie deze ochtend overgaan tot een spoedoverleg waar ook de clubarts en Corona-coördinator werden in betrokken.

Tijdens dit overleg werden verschillende feiten naast elkaar gelegd. Zo test(t)en verschillende jeugdspelers (ook -12 jarigen) positief of moesten ze in quarantaine, loopt er in Zulte tot 3 november (kan verlengd worden tot 11 november) een verbod op het verenigingsleven waardoor het oefencomplex in Zulte gesloten blijft, zorgen eerdere beperkingen (verbod op kleedkamers of indoorruimtes) voor een oncomfortabele werkmethode en niet-essentiële verplaatsingen worden door de overheid afgeraden. 

Dit alles doet ons besluiten dat het niet verantwoord is om onze Academie open te houden, ook niet voor -12 jaar (die arbitrair door de overheid werd bepaald). Zoals ook in de eerste golf verwoord, wensen we niet te compromitteren als het over gezondheid gaat. Absoluut niet fijn, maar helaas wel noodzakelijk.

De Essevee Academie sluit de deuren vanaf donderdag 29 oktober tot en met woensdag 11 november 2020. Alle activiteiten die in deze periode gepland staan, worden geannuleerd. Op maandag 9 november zal er een interne evaluatie plaatsvinden over een mogelijke doorstart. Indien de Corona-cijfers gunstiger zijn, zal een opstart met -12 jaar vanaf donderdag 12 november mogelijk zijn. Het aanbod voor +12 jaar dient bekeken te worden in functie van de opkomende beslissingen van de overheid.

Tot slot, zijn we er ons van bewust dat deze pauzeknop induwen hard en drastisch is, maar het virus is dit helaas ook. Met deze beslissing sluiten we uit dat het virus binnen onze Academie verder om zich heen slaat. We nemen onze verantwoordelijkheid in het belang van één ieder zijn gezondheid. We danken iedereen alvast voor het begrip.

Hou jezelf evenals jullie families gezond in deze onwezenlijke tijden. Wees lief voor elkaar. Nu even volop TOPE winnaars opleiden als mens!

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close