10 maanden geleden gepost

Essevee Academie haalt jeugdlicentie met hoogste score ooit

Vandaag communiceerde de Pro League omtrent de jeugdlicenties in het voetbal. Enorm trots ontvangt ook dit seizoen onze Essevee Academie de licentie om volgend seizoen in de Elite 1-reeks van het jeugdvoetbal aan de slag te gaan.

Alle voetbalclubs die elitevoetbal ambiëren dienen een licentiedossier in, ook voor het jeugdvoetbal. De Pro League deelt de ploegen op in twee reeksen op basis van objectieve kwaliteitscriteria. In Elite 1 spelen de 12 beste jeugdopleidingen. Onze Academie blijft behoren tot de Belgische top en gaat volgend seizoen opnieuw in de hoogste reeks van het jeugdvoetbal aan de slag. 

"Het behalen van het Elite 1 label is natuurlijk goed nieuws maar we zijn vooral fier dat we onze hoogste score ooit behalen!" klinkt het bij sportief coördinator Joric Vandendriessche. "Dit is voornamelijk te danken aan meer doorstroom van eigen opgeleide spelers. Ondertussen is de Academie een sterk merk geworden in het Belgische voetballandschap en zetten we onze voet naast de sterkste opleidingen van het land. Ons verhaal wordt steeds mooier en krachtiger."

De Essevee Academie is natuurlijk meer dan alleen elitevoetbal. Samen met provinciaal-, dames-, G-voetbal en een sterke Community werking neemt de Academie zijn volle verantwoordelijkheid op. "Met ons uniek verhaal en TOPE met onze fantastische medewerkers zijn we gewapend om de top blijvend uit te dagen!" besluit Joric Vandendriessche strijdvaardig.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close