4 jaar geleden gepost

Essevee 4-2 onderuit in vierde derby van het seizoen

DOELPUNTEN

3' Avenatti 1-0

25' Harbaoui (p) 1-1

27' Stojanovic 2-1

39' Bongonda 2-2

50' Stojanovic 3-2

77' Avenatti 4-2

WISSELS

72'

in

Sylla

out

De Pauw

72'

in

Batsula

out

Stojanovic

81'

in

Kumordzi

out

Lepoint

87'

in

Golubovic

out

Azouni

GELE KAARTEN

3' Walsh

15' Azouni

60' Seck

65' De fauw

RODE KAARTEN

72' Seck (2x geel)

Op speeldag 3 van Play-Off 2 slikte Essevee een derde nederlaag van het seizoen in het Guldensporenstadion. Het werd 4-2.

TEAM

KV Kortrijk

Bruzzese

Hines-Ike

Kagelmacher

Azouni

Stojanovic

Van Der Bruggen

Lepoint

De Sart

D'Haene

Chevalier

Avenatti

Essevee

Essevee

Bansen

Walsh

Heylen

Pletinckx

De fauw

Seck

Peeters

Bongonda

De Pauw

Bjordal

Harbaoui

 

Net zoals in Brugge eerder deze week moest Essevee het openingskwartier volledig aan de tegenstander laten. Avenatti tekende al snel voor de openingstreffer maar Eike Bansen etaleerde zijn talent en behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. Wanneer Essevee voor het eerst de neus aan het venster steekt, is het meteen prijs. Op aangeven van de VAR ging de bal op de stip, na handspel van D'Haene. Een koud kunstje voor Hamdi Harbaoui, die met zijn twintigste van het seizoen de bordjes op gelijke hoogte bracht. Lang konden we niet genieten van de gelijke stand want Stojanovic wiste de gelijkmaker meteen uit. Lepoint kon Essevee nog dieper hebben geduwd maar Bansen toonde zich een op een koelbloediger. Gelukkig maar, want vijf minuten voor de rust lukte Théo Bongonda de 2-2 gelijkmaker. Na een mooie combinatie via Bjordal en Harbaoui faalde onze tien niet, oog in oog met Bruzzese.

Na de genietbare eerste helft kwam KVK helaas opnieuw scherper uit de kleedkamer. Een belegering bleef uit maar toch kon Stojanovic al na vijf minuten met zijn tweede van de avond de 3-2 vastleggen. Beide ploegen toonden goede intenties maar doelgevaar bleef uit. Na de tweede gele kaart van Ibrahima Seck leek het kalf helemaal verdronken voor Essevee en daar deed Avenatti met de 4-2 nog een schepje bovenop. Eerst zag Essevee een strafschop teniet gedaan door de VAR en op de daaropvolgende aanval legde de Uruguayaan de eindcijfers vast.

Francky Dury en zijn troepen krijgen dit seizoen nog één kans om de eer te herstellen in Dé Derby. Op zaterdag 11 mei komt KVK naar het Regenboogstadion.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close