3 jaar geleden gepost

Essevee 2.0: vernieuwen, verjongen, verbeteren

Iedereen maakt vandaag een onzekere periode door. De crisis rond het coronavirus zet veel zaken in een ander perspectief. Maar toch wil het bestuur van SV Zulte Waregem laten weten dat het de ontgoocheling en bezorgdheid van zijn supporters deelt naar aanleiding van de sportieve resultaten van de voorbije maanden.

Essevee 2.0: vernieuwen, verjongen en verbeteren

Ondanks nooit geziene inspanningen van de club stellen we vast dat Essevee de sportieve doelen niet heeft bereikt. Maar het is nooit goed om de situatie op de spits te drijven. Dat zou trouwens haaks staan op de waarden van onze club. Anderzijds willen we onze aanhang en partners wel laten weten dat we de situatie ter harte en zeer au sérieux nemen en tegelijkertijd informeren over de plannen die de club ontwikkelt.

Zo is de voorbije maanden in stilte gewerkt aan de toekomst onder de noemer Essevee 2.0. Zowel financieel, commercieel, sportief als operationeel wil Essevee een nieuw en dynamisch verhaal schrijven. Onder het motto « vernieuwen, verjongen en verbeteren » zijn al een reeks beslissingen genomen.

Essevee 2.0 op sportief vlak

Op sportief vlak zal Francky Dury vanaf de start van volgend seizoen twee nieuwe krachten naast zich krijgen: twee T2 ‘s met ervaring op het hoogste niveau. Daarnaast krijgt Thomas Caers de verantwoordelijkheid over de scouting. Beloftevolle spelers zullen worden opgespoord en voorgesteld aan de sportieve cel. En tot slot verklaart iedereen zich bereid om de jeugd meer kansen te geven en de link tussen de Academie onder leiding van Joric Vandendriessche en het eerste elftal te versterken.

Later zal de club nog meer details communiceren die deel uitmaken van het project Essevee 2.0. Het antwoord zal vooral op het veld moeten gegeven worden. Door het opschorten van alle voetbalwedstrijden zal dit al zeker niet voor 3 april kunnen gebeuren.

Maar intussen vraagt de club aan iedereen - spelers, partners én supporters - zich constructief achter Essevee te zetten. En als er straks weer wordt gevoetbald, we dit samen voluit en met veel ambitie aanpakken. Dat wordt voor de spelers hét momentum om hun kunnen te bewijzen en zich opnieuw in de harten van onze fans te spelen.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close