2 jaar geleden gepost

"Emotioneel gezien valt de uitschakeling zwaar"

Deze namiddag trekt onze bus opnieuw richting Charleroi. Dit keer voor het competitieduel met de Zebra's in het Stade du Pays. Onze jongens willen de uitschakeling van afgelopen week recht zetten.

Het was een tweetal weken geleden maar coach Francky Dury kon vandaag nogmaals de pers te woord staan. In aanloop naar het duel met Sporting Charleroi keek hij terug op de voorbij wedstrijden maar blikt hij ook vooruit op het duel met de Zebra's.

"Emotioneel gezien valt de uitschakeling zwaar"

Onze jongens werden afgelopen woensdag uitgeschakeld in de Croky Cup. "Emotioneel gezien is dit ontoelaatbaar dat we door een ploeg uit 1ste amateur zijn uitgeschakeld in de beker", vertelt Francky Dury. "Dit komt zeer zwaar aan en mag eigenlijk niet gebeuren."

"Ik zal de uitschakeling niet goed praten maar we moeten ons nu focussen op de competitie", gaat Dury verder. "We hebben nu nog negen weken om ons te redden en moeten vooruit kijken."

"Dit team heeft nood aan flexibiliteit op vlak van spelsystemen"

Vooruit kijken, dat is naar zondag. Dan trekt de bus richting Stade du Pays voor speeldag 24 in de Jupiler Pro League. De Zebra's staan na een enorm sterk seizoensbegin en een recent mindere periode op de zesde plaats. "Sporting Charleroi is een ploeg met enorm veel kwaliteiten en zal met versterking zoals  Vranjes, Benavente en Botaka meedoen voor een plaats in PO1", klinkt het bij onze coach. "Ze staan gekend om hun snelle omschakeling en verticale spel. Met hun weelde vooraan is het een erg gevaarlijk team."

Onze coach kon er dan wel fysiek niet bij zijn tegen Genk en Oostende, toch miste hij geen moment van zijn team. "Ik ben vooral tevreden met de overwinning tegen KV Oostende. Dit kunnen wel eens erg belangrijke punten zijn om het behoud te verzekeren" vertelt Dury. "Ik was heel blij dat zowel Gianni als Jelle konden scoren. Ze waren beide ook belangrijk voor het doelpunt van de andere en dit toont aan dat ze elkaar goed vinden."

Blessure-update

  • Tomáš Chorý trainde deze week voor de eerste keer opnieuw met de groep. Wanneer de revalidatie van de spits verder positief evolueert is een selectie voor de wedstrijd tegen STVV niet onmogelijk. 
  • Daniel Opare sukkelde met een blessure aan de hamstrings tegen KV Oostende en moest vroegtijdig naar de kant. De flankaanvaller zit wel opnieuw in de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Charleroi.
  • Jannes Van Hecke werkt nog hard aan zijn revalidatie. Wanneer de jonge middenvelder opnieuw inzetbaar is, is nog onbekend.
  • Nikos Kainourgios heeft nog steeds last van zijn hersenschudding.

Selectie

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Cheik Thiam

Middenvelders: Damien Marcq, Abdoulaye Sissako, Omar Govea, Bassem Srarfi, Ibrahima Seck, Mathieu De Smet

Aanvallers: Jelle Vossen, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Panos Armenakas, Antoine Colassin

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close