1 jaar geleden gepost

Eerste verdiende driepunter onder Mbaye Leye

DOELPUNTEN

74' Fadera 1-0

87' Lopez 2-0

WISSELS

66'

in

Fadera

out

Sangaré

72'

in

Sambu

out

Marius

79'

in

Guilaume

out

Lahssaini

79'

in

Spago

out

Tremoulet

84'

in

De Bock

out

Drambaiev

88'

in

Hubert

out

Novatus

88'

in

Braem

out

Vossen

GELE KAARTEN

39' Sangaré

82' Guillaume

RODE KAARTEN

Seraing ging met 2-0 voor de bijl. Fadera en Lopez zorgden voor de verdiende zege!

TEAM

Essevee

1. Bossut

3. Lopez

5. Drambaiev

6. Sissako

9. Vossen

10. Sangaré

14. Ciranni

17. Dompé

18. Tambedou

20. Rommens

26. Novatus

RFC Seraing

RFC Seraing

30. Dietsch

4. Tsibuabua

10. Marius

12. Bernier

15. Lahssaini

17. Tremoulet

18. Poaty

23. Lepoint

27. Sissoko

35. Fernandes

40. Oparé

De eerste partij van het seizoen was er meteen een onder hoogspanning. Seraing, vorig seizoen tot diep in het seizoen uitdager in de strijd tegen de degradatie, zakte af naar het Regenboogstadion. Coach Mbaye Leye bracht zes debutanten onder in het hernieuwde Essevee-elftal. 

Jelle Vossen was de eerste die voor dreiging zorgde. Dompé zette voor, de spits kopte van dichtbij op doel, maar Dietsch redde knap. Zulte Waregem behield het balbezit en dreigde waar mogelijk, zonder grote kansen weg te geven. Sangaré besloot te slap in de handen van Dietsch, Dompé kon geklungel van Seraing niet afstraffen. Dietsch hield de netten schoon.

De tweede helft begon op een gezapig tempo. Essevee was te onnauwkeurig bij de laatste pass en wanneer Essevee toch het doel in het vizier kreeg, bleef Dietsch zich als uitblinker profileren.  Met nog een groot kwartier op de klok kon Essevee dan toch de ban breken. Ciranni krulde ver voor doel, Vossen kopte terug en de ingevallen Fadera werkte verdiend de 1-0 in doel! Even later had Fadera dé kans op de 2-0, maar onzelfzuchtig probeerde de aanvaller zijn ploegmaat te bereiken, zonder resultaat. Uitstel van executie voor Seraing, want drie minuten voor affluiten kopte Borja Lopez de beslissende 2-0 binnen! Essevee kwam niet meer in de problemen en schreef zo zijn eerste drie verdiende punten bij.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close