3 jaar geleden gepost

Eerste overwinning voor Essevee is een feit

DOELPUNTEN

28' Vossen 1-0

49' Bruno 2-0

63' Govea 3-0

76' Heymans 3-1

95' Bruno 4-1

WISSELS

45'

in

Albanese

out

Milosevic

45'

in

Djihad

out

Mertens

63'

in

Reyners

out

Schoonbaert

71'

in

Srarfi

out

Govea

77'

in

Humphreys

out

Opare

88'

in

Sissako

out

Van Hecke

GELE KAARTEN

41' Govea

84' Seck

86' Wuytens

90' De Bock

RODE KAARTEN

Na een 0 op 6 bleef er toch een wrang gevoel hangen na twee speeldagen. Niets beter dan een klinkende overwinning om aan te sluiten in de rangschikking dus. Kind van de rekening werd Waasland-Beveren. In een twijfelende eerste helft kon Essevee op voorsprong komen via Vossen. In de tweede helft konden Govea en tweemaal Bruno de partij definitief beslissen.

Essevee begon dwingend en duwde Waasland-Beveren achteruit. Het kwam vaak tot de zestien, maar voor echt gevaar zorgen was lang moeilijk. Aan de overkant was Koita iets te wild op een prima kans. Iets voor het halfuur was het toch raak voor Essevee. Vossen opende de rekening en poeierde de 1-0 hoog in de kruising. Groots voetbal was het niet in de eerste helft, maar de voorsprong was wel verdiend.

Na de koffie duwde Essevee al snel door. De ingevallen Albanese haalde Opare onderuit in de zestien en ref D’Hondt twijfelde niet. Bruno zette zich achter de elfmeter en was ongenadig, 2-0. Vossen solliciteerde even later met een retro naar de 3-0, maar het was Govea die profiteerde van geklungel bij Waasland-Beveren. Berahino ontfutselde Pirard het leer; Govea mikte hoog de 3-0 binnen.

Essevee leek te freewheelen naar de winst, maar een kwartier voor einde kon Waasland-Beveren toch scoren. Heymans zag zijn treffer eerst afgekeurd voor buitenspel, maar de VAR strooide roet in het eten, 3-1. Met drie wissels opgebruikt én een blessure voor Vukcevic kon coach Nicky Hayen weinig extra’s brengen om Essevee nog in verlegenheid te brengen. In de slotseconde kon Bruno nog zijn tweede treffer van de namiddag optekenen, met een lage schuiver van buiten de zestien, 4-1.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close