5 jaar geleden gepost

Eerste oefenpot levert 1-4 overwinning op

DOELPUNTEN

16' Soisalo 0-1

21' Crispyn 1-1

27' Harbaoui 1-2

44' Bürki 1-3

48' Madu 1-4

WISSELS

46'

in

(zie overzicht)

out

GELE KAARTEN

' (geen)

RODE KAARTEN

' (geen)

Essevee heeft de eerste horde in de voorbereiding met succes genomen. Sparta Petegem ging met 1-4 voor de bijl. Nieuwkomers Soisalo en Bürki tekenden voor hun eerste doelpunten voor Team Essevee.

TEAM

KFC Sparta Petegem

Essevee

Essevee

Bansen (46' Bostyn)

De fauw (46' Walsh)

Heylen (46' Bjørdal J.)

Bürki (46' Derijck)

Demir (46' Madu)

Faik (46' Desmet M.)

Oldrup Jensen (46' Nissilä)

Soisalo (46' Buffel)

De Pauw (46' Marcq)

Bongonda (46' Kaya)

Harbaoui (46' Bjørdal H.)

Onder een stralende zon opende Mikael Soisalo de score op het kwartier. De Finse vleugelspeler klopte de thuisdoelman met een gekruist schot laag in de hoek. Sparta Petegem maakte snel gelijk via Samuel Crispyn maar de onvermijdelijke Hamdi Harbaoui stelde orde op zaken. Op voorzet van Theo Bongonda werkte Harbaoui de bal via de deklat heerlijk in doel. Vlak voor rust diepte Marco Bürki de score uit tot 1-3. De Zwitserse verdediger trof raak op hoekschop.

De elf nieuwe gezichten na rust zetten Petegem vast voor het eigen doel. Toch wist Essevee slechts één keer te scoren. Kingsley Madu zag zijn voorzet in doel verdwijnen na tussenkomst van een thuisverdediger. Invallers Henrik Bjørdal en Sandy Walsh kregen uitgelezen kansen op de 1-5 maar de stand bleef ongewijzigd. Bjørdal zag zijn eerste doelpunt in het shirt van Essevee (terecht) afgekeurd voor buitenspel.

Essevee neemt zo met succes de eerste horde in de voorbereiding. Er volgen nog vier oefenwedstrijden in Petegem, te beginnen met Sporting Lokeren op zaterdag 7 juli.

Voorbereidingsschema

Francky Dury en co sluiten de voorbereiding af met een laatste oefengalop in het Regenboogstadion op zondag 22 juli. Dan komt de Nederlandse bekerfinalist AZ Alkmaar op bezoek aan de Gaverbeek.

Klik hier voor de volledige fotoreportage

 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close