1 jaar geleden gepost

Een verslag van de oefenwedstrijd tegen Union SG

Omwille van de vriestemperaturen weken we op dinsdagmiddag uit naar The Farm voor het oefenduel met Union SG. Een verslag van het duel met de Brusselaars, dat voor de gelegenheid werd opgedeeld in vier helften van 30 minuten, lees je hier.

STARTING XI (eerste uur): Bossut - Lopez - Derijck - Fadera - Vigen - Ndour - Diop - Rommens - Sørmo  - Hallaert - Gano

De temperatuur zakt ook op The Farm onder nul en het duurt dan ook even vooraleer de beide ploegen op volle toerental spelen. Na zes minuten voetballen noteren we de eerste kans voor de bezoekers en is de openingstreffer meteen een feit. Vanzeir ontsnapt nipt aan de buitenspelval en knalt de 0-1 onhoudbaar voorbij Bossut. Essevee moet even bekomen van de vroege tegengoal en zoekt zijn ritme in deze partij. Na een kwartier voetballen tonen de mannen van Leye zich meer en meer in de partij, echte kansen blijven nog uit. Er staan 23 minuten op de klok als ook de eerste grote kans voor de thuisploeg meteen resulteert in een doelpunt. Een vrije trap van Rommens komt tot bij Gano, die legt de bal perfect klaar voor Fadera waarna de Gambiaan de bal voorbij Moris kopt. Het staat 1-1. Essevee heeft de smaak te pakken en zoekt naar de voorsprong. Een goed uitgespeelde aanval komt tot bij Hallaert, die net naast mikt. Seconden later vindt de pas van Rommens de doorgebroken Ndour, de aanvaller werkt goed af, maar het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel. Nadat Gano twee keer de aangever van dienst was, probeert hij zelf zijn poging richting doel. Hij kopt de bal goed naar beneden, maar Moris redt knap.

Bij de start van het tweede halfuur is het vooral Essevee dat de bal opeist. Toch noteren we de eerste kans voor de bezoekers. Een voorzet van Nieuwkoop komt tot bij Vanzeir, Bossut redt met de vingertoppen. Teuma is de volgende die mag dreigen voor het doel van de thuisploeg. Zijn afstandsschot wordt goed gestopt door Bossut. Het balbezit is verdeeld tijdens de tweede periode, maar het is vooral Essevee dat voor de dreiging zorgt. De boeren vallen telkens snedig aan, maar de laatste pas mist voorlopig precisie. Iets minder dan tien minuten voor het einde van de tweede periode wordt Diop goed vrijgespeeld door Fadera, maar zijn schot gaat een meter over.

STARTING XI (tweede uur): Bostyn - Sissako - Sangaré - Palumets - Tambedou - Miroshi - De Pauw - Offor - Braem - Capelle - Thiam.

Beide ploegen komen met nieuwe spelers uit de kleedkamer. Opnieuw duurt het even vooraleer de motor op gang raakt en is het wachten tot op het kwartier vooraleer we het eerste doelgevaar mogen noteren. Braem vindt Offor in de zestien, de spits kon net niet afwerken. De hoekschop die volgt, komt op het hoofd van Palumets. Zijn kopbal gaat net over. Enkele minuten voor we opnieuw gaan rusten, is het even warm voor het doel van Bostyn. Gustaf Nilsson kon tot drie keer toe besluiten op doel, maar Miroshi en twee keer Bostyn vermijden een voorsprong voor de bezoekers.

We zijn vijf minuten onderweg in de laatste helft wanneer Union zich dan toch opnieuw op voorsprong knokt. Lapoussin speelt, met een geweldige actie, Puertas vrij en die werkt koelbloedig de bal in doel. Het staat 1-2 voor de Brusselaars. De troepen van Leye gaan opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Een voorzet van De Pauw komt tot bij Offor, zijn kopbal is niet krachtig genoeg om de Brusselse doelman in verlegenheid te brengen. Demuynck, Offor en Miroshi dreigen nog in de laatste vijf minuten, maar een gelijkmaker komt er niet meer. Union wint de oefenpartij met 1-2.