7 maanden geleden gepost

Een late treffer bezorgt Essevee een zure nederlaag in Charleroi

Op zaterdagavond 8 april trok Essevee naar het Stade Du Pays voor speeldag 32 in de Jupiler Pro League. Een verslag van het duel tussen Sporting Charleroi en onze Boeren lees je hier

Beide ploegen beginnen snedig aan de partij. De eerste doelpoging noteren we al na iets meer dan 1 minuut voetballen. Bayo knikt een voorzet in de handen van Bostyn. Essevee reageert op de counter, de voorzet van Ndour is net te hoog voor Gano. De thuisploeg eist het balbezit op, maar het is Essevee die na 6 minuten het gevaarlijkst uit de hoek komt. Fadera met een prima onderschepping, zijn voorzet vindt Gano niet. Enkele seconden later kan Gano dan toch zijn schot wapenen, de verdediging van de Zebra’s staat pal. We zijn net geen kwartier onderweg wanneer de troepen van D’Hollander dan toch de score openen. Gano knikt de bal voorbij doelman Koffi, maar de VAR hangt de bordjes opnieuw gelijk. De aanvaller speelde de bal met de hand. De bezoekers blijven de gevaarlijkste ploeg. Vossen stuurt Fadera diep, die in een tijd verlengt tot bij Gano. Zijn poging mist kracht. Even later is er ook grote dreiging bij de Carolos. Miroshi werkt niet goed weg waardoor Bayo oog in oog komt met Bostyn. Zijn schot verdwijnt ver naast het doel. 

Net voor het halfuur is het toch prijs voor Essevee. Ndour onderschept de bal op de helft van het terrein en vlamt zich een weg richting doel. Onhoudbaar knalt hij de 0-1 voorbij Koffi. Essevee blijft de druk opvoeren. Gano draait zich uitstekend weg en na een goeie dribbel zet hij Fadera oog in oog met de doelman van Charleroi. Koffi redt uitstekend. Charleroi probeert zich opnieuw in de wedstrijd te knokken. Badji verstuurt een prima voorzet richting spitsbroeder Bayo, de Ivoriaan kopt naast. Zulte Waregem legt lijf en leden ervoor om de rust te halen met de voorsprong op zak. Badji kopt van dichtbij richting doel, doelman Bostyn haalt de bal met een prima reflex uit zijn doel. Even later beslist Nathan Verboomen dat het genoeg is geweest. De ruststand in het Stade Du Pays: 0-1.

In een nerveuze openingsfase van de tweede helft is het vooral Charleroi die het balbezit naar zich toe trekt. Het is wachten tot de twintigste minuut in de tweede periode vooraleer we de eerste mogelijkheid noteren. Bostyn haalt in eerste instantie nog een afgeweken poging uit zijn doel, de rebound wordt van dichtbij binnengestapt door Vakoun Bayo. Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok hangen de bordjes opnieuw gelijk. De thuisploeg neemt geen gas terug. Na iets meer dan 70 minuten voetballen stuurt Ilaimaharitra Mbenza prima diep, de aanvaller twijfelt niet en werkt de bal voorbij Bostyn. Het staat 2-1. Essevee raapt de moed bij elkaar en probeert de druk opnieuw op te voeren. Brüls brengt een counter razendsnel op gang en vindt Fadera. De winger dribbelt zich prima vrij en klopt Koffi in de korte hoek, 2-2. Meteen volgt het antwoord van de thuisploeg. Badji mag aan de tweede paal vrij aanleggen, Bostyn redt de meubelen. 

Het lijkt erop dat Essevee een verdiend punt gaat pakken op het veld van Sporting Charleroi. Toch trekken onze Boeren puntloos terug naar Waregem. Marcq knalt in minuut 95 de bal mooi tegen de netten. Essevee verdiende meer, maar eindigt de wedstrijd met een 3-2 nederlaag.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close