9 maanden geleden gepost

Een gelijkspel verdeelt de punten in Dé Derby

DOELPUNTEN

29' Bruno 1-0

43' De fauw 2-0 (pen.)

51' Moffi 2-1

94' Tuta 2-2

WISSELS

60'

in.svg

Stojanovic

out.svg

Lepoint

82'

in.svg

Gueye

out.svg

Azouni

90'

in.svg

Ocansey

out.svg

Moffi

72'

in.svg

Dompé

out.svg

Berahino

77'

in.svg

Pletinckx

out.svg

De fauw

88'

in.svg

Kainourgios

out.svg

Bruno

GELE KAARTEN

11' Walsh

20' Derijck

93' Mensah

RODE KAARTEN

Na een 2-0 voorsprong eindigt de Vlasico in een gelijkspel tussen beide ploegen. Na 90 minuten leek het erop dat Essevee na 6 derbynederlagen eindelijk nog eens aan het langste eind kon trekken. Maar het venijn zat hem in de staart en in minuut 94 werd het nog een pijnlijk gelijkspel.

TEAM

Essevee

44. Bansen

2. De fauw

4. Mensah

5. Marcq

6. Sissako

9. Larin

14. Walsh

19. Bruno

22. Vossen

38. Berahino

45. Deschacht

KV Kortrijk

KV Kortrijk

21. Jakubech

2. Golubovic

5. Azouni

7. Mboyo

15. Lepoint

20. Moffi

23. De Sart

25. Makarenko

30. D'Haene

35. Tuta

76. Derijck

Het waren de bezoekers uit Kortrijk die het sterkst aan de wedstrijd begonnen. Essevee ontsnapte al na enkele minuten wanneer Mboyo een te korte terugspeelbal van Sissako niet afstrafte. Het eerste halfuur waren de kansen én het balbezit voor de Kerels. Maar toen kwam een zeldzame kans voor de thuisploeg. De voorzet van Berahino kwam met het nodige geluk tot bij Bruno die vanuit een scherpe hoek de score openende. 

Het was het begin van een goeie periode voor Essevee. Eerst was er Bansen met een uitstekende redding op het schot van De Sart. Enkele minuten later kwam opnieuw de reactie van Essevee. Walsh werd foutief neergehaald in de 16 en kapitein Davy De fauw zette opnieuw de strafschop feilloos om. De bal ging snoeihard in de rechter hoek. Kortrijk doelman Jakubech had geen schijn van kans. 

De Kerels kwamen ondanks hun achterstand strijdvaardig uit de kleedkamer. De bezoekers trokken meteen fel naar voor en na amper 5 minuten zorgde Moffi met een rake kopbal al voor de aansluitingstreffer.

De Kortrijkse druk stopte niet meer. Het was vooral Bansen die zich op dat moment kroonde tot man van de match. Met enkele fantastische reddingen hield hij de Kortrijkzanen op achterstand. Maar opnieuw had Essevee een antwoord in petto. Eerst schoot Larin de bal voorlangs en even later vergat Dompé de wedstrijd te beslissen. Pijnlijk wanneer we dan doorspoelen naar de 94ste minuut. Met een kopbaldoelpunt bracht Tuta Kortrijk op de valreep nog langszij.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close