2 jaar geleden gepost

"Een derby zonder publiek is speciaal maar niet minder belangrijk"

Het is zover! Zaterdag 27 februari staat er een nieuwe Vlasico op het programma. De tweede van dit seizoen, de 30ste voor coach Francky Dury. We blikken samen met de coach al even vooruit op #déderby.

"We maken progressie en het gevoel zit goed."

Met een 7 op 9 in de laatste 3 wedstrijden trekken onze jongens met een goed gevoel naar het Guldensporenstadion. “Om te spreken dat we op een wolk leven is misschien wat overdreven maar we maken progressie en het gevoel zit goed”, kadert coach Dury. “Het is geen toeval dat we 2 keer een achterstand tegen Standard kunnen omzetten tot winst en dat we een goed resultaat kunnen vasthouden in een moeilijke wedstrijd tegen STVV.”

We hebben deze week goed gewerkt richting de derby.  “Ik merk vooral een goed gevoel in het team aan de hand van de groepsgeest en de kwaliteit op training,” vertelt de coach.

(lees verder onder de video)

"Een derby zonder publiek is speciaal maar niet minder belangrijk."

Derby’s staan vaak in het teken van heel veel sfeer op en naast het veld. Jammer genoeg zal ook deze Vlasico zonder publiek plaatsvinden. “Het wordt opnieuw een speciale derby zonder volk maar daarom is de partij zeker niet minder belangrijk” kijkt de coach vooruit. “Hopelijk is het de laatste derby dat we op deze manier moeten spelen.”

De laatste 8 onderlinge duels konden we niet winnen van onze buren. “Het is geen geheim dat je bij winst in een derby nog net iets meer gelukkig bent en dat het net iets meer pijn doet bij verlies”, zegt Dury. “Acht keer niet kunnen winnen, dat is een wonde die pijn doet. In de laatste weken hebben we vertrouwen kunnen opbouwen en hopelijk kunnen we dit zaterdag doortrekken.”

Selectie

Doelmannen: Sammy Bossut, Louis Bostyn, Eike Bansen

Verdedigers: Olivier Deschacht, Daniel Opare, Ewoud Pletinckx, Laurens De Bock, Cameron Humphreys, Nikos Kainourgios, Cheik Thiam

Middenvelders: Damien Marcq, Omar Govea, Ibrahima Seck

Aanvallers: Jelle Vossen, Tomáš Chorý, Jean-Luc Dompé, Gianni Bruno, Panos Armenakas, Antoine Colassin, Youssuf Sylla

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close