3 jaar geleden gepost

Dwars door Vlaanderen en Essevee organiseren BK Wielrennen 2021

Na 1966 en 1989 komt het Belgisch Kampioenschap wielrennen op de weg in 2021 opnieuw naar Waregem. Dwars Door Vlaanderen en SV Zulte Waregem sloegen de handen in elkaar en kregen deze week de organisatie van het BK Waregem 2021 officieel toegekend.

Twee Waregemse referenties in de sportwereld nemen TOPE de handdoek op om eind juni 2021 een memorabel programma samen te stellen. Samen organiseren we het Belgisch Kampioenschap wielrennen op de weg in Waregem. Na eerdere samenwerkingen met Dwars Door Vlaanderen schakelen we nu een versnelling hoger.

“Er is weldegelijk een match tussen voetbal en wielrennen. Zo hebben we al jaren een ijzersterke band met de organisatie van Dwars Door Vlaanderen", verduidelijkt commercieel directeur van Essevee Miguel De Ruyck. "We bezegelen die relatie nu met de gezamenlijke organisatie van het BK Waregem 2021. Tope Es Alles Meuglijk is ons motto en dat gaan we nu ook bewijzen.”

Dwars Door Vlaanderen werkte zich een weg tot het World Tour-niveau en kan dus rekenen op een enorme knowhow en ervaring in de wielerwereld. Daarnaast staat de ruime community van Essevee en hun ruime ervaring in business, events en catering.Het BK wielrennen komt na 1966 en 1989 voor de derde keer naar Waregem.

"Het is een hele eer om het Belgisch Kampioenschap te mogen organiseren", klinkt het bij de voorzitter van Dwars Door Vlaanderen Carlo Lambrecht. “Het parcours wordt een meesterstuk, waarbij zowel de heren als de dames een mooi strijdtoneel krijgen. Wat we nu al kunnen verklappen is dat we starten op de Waregemse Hippodroom en dat de aankomstzone aan het Regenboogstadion ligt.”

Na recente passages van de Tour de France in 2007 en het Belgisch kampioenschap veldrijden in 2014 wordt er een nieuwe mijlpaal bijgeschreven in de wielergeschiedenis van onze stad. De organisatie is Stad Waregem dan ook dankbaar voor deze unieke opportuniteit.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close