4 jaar geleden gepost

Dubbelslag voor Essevee: Welkom George Timotheou en Nikos Kainourgios

Dubbelslag voor SV Zulte Waregem. George Timotheou en Nikos Kainourgios zijn – na Dimitri Oberlin, Cameron Humphreys, Luka Zarandia en Cyle Larin – de vijfde en zesde versterking voor het komende seizoen.

George Timotheou, een 21-jarige Australische linksvoetige centrale verdediger,ruilt de Bundesliga voor de Jupiler Pro League. Hij komt over van Schalke 04 en verdedigt de komende twee seizoenen (met optie op een bijkomend jaar) het shirt van Essevee. Voorheen kwam Timotheou uit voor Sydney FC, Blacktown City en Sydney Olympic in zijn thuisland.

Daarnaast ook Griekse versterking. Nikos Kainourgios – reeds een drietal weken aan het trainen met de A-kern –  wist de sportieve staf te overtuigen van zijn kwaliteiten gedurende zijn testperiode. De 20-jarige linkerflankverdediger tekende een overeenkomst voor één jaar met optie op een bijkomend seizoen.

“Hier heb ik keihard voor gewerkt”, steekt onze nieuwbakken aanwinst van wal. Kainourgios genoot zijn opleiding in eigen land bij PAS Giannina. Zijn echte debuut in de hoofdmacht volgde bij Aittitos Spata. Van daaruit trok hij naar Sparta FC. “Een jongensdroom die uitkomt”, klinkt het verder. “Alles oogt op en top professioneel, I love to be here! Ik heb intussen iedereen al wat leren kennen. De verwelkoming was hartelijk en dankzij Davy De fauw voelde ik me hier meteen op m’n gemak. Scoren lukte Kainourgios al, afgelopen woensdag in de oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge. “Mijn doel is om even goed te worden als Ibrahima Seck en Nill De Pauw; slimme spelers, technisch sterk en heel veel duelkracht.”

DEEL DIT ARTIKEL:

Close