1 jaar geleden gepost

Drie spelers Essevee Academie tekenen eerste profcontract

Ewoud Pletinckx, Jannes van Hecke en Mathieu De Smet toonden de afgelopen seizoenen het goede voorbeeld en stroomden vanuit de Essevee Academie door tot de A-kern. Nu krijgen opnieuw drie jonge talentvolle jongens de kans.

Bram Naert, Dion De Neve en Jelco Schamp tekenden zonet hun eerste profcontract. De drie 19-jarigen maken al enkele seizoenen het mooie weer bij de Essevee Academie en spelen nu bij de beloften. De 3 jongens hebben verschillende kwaliteiten en beschikken alvast over de geschikte persoonlijkheid om te kunnen slagen. Vanaf volgend seizoen zullen zowel Bram, Dion als Jelco hun werk tussen de lijnen combineren met hogere studies. ‘Mijn master opleiding LO is goed te combineren met Essevee en mocht het nodig zijn kan ik het over een langer traject afwerken’ vertelt Bram Naert.

Gemiddeld spelen Bram, Dion en Jelco al 7 seizoenen bij Essevee en bleven zij en hun ouders de club trouw ondanks interesse van anderen. ’We zijn fier deze jongens te kunnen belonen voor hun harde werk’ klinkt het bij sportief coördinator Joric Vandendriessche. ‘Het zijn jongens van het eigen huis die de kans krijgen om zich volledig te ontwikkelen op het hoogste niveau. Daarnaast is het ook een belangrijk signaal voor onze toekomstige generaties, dat met het nodige geduld en vertrouwen in de Essevee Academie een profstatuut mogelijk is.

Essevee wil verjongen, vernieuwen en verbeteren. ‘Onze Essevee Academie zal hierbij een cruciale rol spelen’ vertelt CEO Eddy Cordier. ‘Het is dan ook fantastisch dat we drie talentvolle jongens alle kansen kunnen bieden binnen de club.’ 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close