4 jaar geleden gepost

Doelpuntrijke draw op Jan Breydel

DOELPUNTEN

13' Xavier Mercier 1-0

27' Davy De fauw 1-1

37' Ewoud Pletinckx 1-2

71' Benjamin Delacourt 2-2

90' Serge Gakpe (p) 3-3

94' Hamdi Harbaoui 3-3

WISSELS

46'

in

Harbaoui

out

Soisalo

46'

in

De Pauw

out

Tardieu

61'

in

Tormin

out

Hazard

70'

in

Gakpe

out

Taravel

81'

in

Alioui

out

Bruno

70'

in

Peeters

out

Sylla

GELE KAARTEN

11' De fauw

46' Harbaoui

78' Marega

87' De Pauw

RODE KAARTEN

Essevee heeft z'n tweede punt in Play-Off 2B beet. Op het nieuwe veld van Cercle Brugge sleepte Essevee in de toegevoegde tijd een 3-3 gelijkspel uit de brand.

Sylla (70' Peeters)

Coach Francky Dury wijzigde zijn basiselftal op acht plaatsen ten opzichte van het 0-0 gelijkspel afgelopen zaterdag tegen Waasland-Beveren. Onder andere Théo Bongonda en Davy De fauw kwamen opnieuw in de ploeg en Eike Bansen maakte zijn debuut onder de lat.

Onze jonge Duitse doelman ontgoochelde niet en overleefde de belegering van zijn doel in de openingsfase van de wedstrjid met verve. Iets voor het kwartier was het toch Cercle Brugge dat via Xavier Mercier de score kon openen. Zijn vrije trap op de rand van de rechthoek ging via de paal binnen. Essevee geraakte amper van de eigen helft maar halverwege de eerste helft draaide het de rollen om. Meer zelfs, want nog voor de rust prijkte een 1-2 voorsprong op het scorebord. Twee verdedigers zorgden voor de doelpunten, telkens op hoekschop van Florian Tardieu. De fauw tekende met een knappe volley aan de tweede paal voor de gelijkmaker. Even later zorgde Ewoud Pletinckx met zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Essevee voor een voorsprong aan de rust.

Na de koffie kabbelde de wedstrijd gezapig voort tot twintig minuten voor tijd. Cercle maakte op hoekschop gelijk via Delacourt en de wedstrijd leek af te stevenen op een bloedeloos gelijkspel. In de slotminuut van de reguliere speeltijd verbaasde de VAR vriend en vijand door een strafschop toe te kennen aan de thuisploeg. Invaller Serge Gakpé liet het niet aan zijn hart komen en tekende kalmpjes voor de 3-2. Net zoals tegen Racing Genk leek Essevee de duimen te leggen, maar net zoals tegen Racing Genk dacht Hamdi Harbaoui daar anders over met een gelijkmaker in de toegevoegde tijd.

Essevee pakt zo een punt op Jan Breydel en blijft ongeslagen in Play-Off 2. Vrijdag wacht De Derby op het veld van onze zuiderburen. Voor deze topaffiche in Play-Off 2B is een combiregeling van toepassing dus tickets zijn enkel verkrijgbaar in voorverkoop bij de supportersclubs van Essevee.