1 jaar geleden gepost

Dit was de zomermercato van Essevee

Met maar liefst dertien inkomende transfers was het opnieuw een drukke zomer aan de Gaverbeek. We zetten alle transfers even op een rijtje. 

Inkomende transfers 

Maar liefst tien van de dertien transfers werden deze zomer definitief overgenomen. Daarnaast trainen ook enkele jongens uit de Essevee Academie mee met de groep van coach Mbaye Leye. 

De kern van Essevee telt een gemiddelde leeftijd van 24,1 jaar, een verjonging in vergelijking met de vorige seizoenen. (Afgelopen seizoen lag dit nog op 25,1)

Uitgaande transfers

Jean-Luc Dompé trok deze zomer naar het Duitse Hamburg. Ewoud Pletinckx ruilde dan weer het shirt van Essevee voor dat van OH Leuven. Verdediger Laurens De Bock trok de deur aan de Gaverbeek achter zich dicht en zet zijn carrière verder bij AtromitosDavid Hubert koos deze zomer voor een overstap naar RSC Anderlecht waar hij met RSCA Futures in de Challenger Pro League aan de slag gaat. Tot slot trekt ook Mathieu De Smet sinds deze zomer een nieuw shirt over het hoofd, hij komt uit voor het Nederlandse HSV Hoek.

Cameron Humphreys, Dion De Neve, Omar Govea en Ibrahima Seck waren einde contract in de Elindus Arena. Cameron Humphreys keerde terug naar zijn thuisland waar hij de troepen van Rotterham United verdedigt. Dion De Neve plaatste zijn contract bij onze buren uit Kortrijk.

Frank Boya, Dereck Kutesa, Idrissa Doumbia en Dion Cools keerden na een uitleenbeurt terug naar hun moederclub.

Het contract van Bassem Srarfi werd in onderling overleg ontbonden.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close