2 jaar geleden gepost

Deugddoende zege aan de kust

DOELPUNTEN

5' Vossen 0-1

84' Vossen 0-2

WISSELS

46'

in

Capon

out

Tanghe

46'

in

Ambrose

out

D'Haese

75'

in

Kutesa

out

Srarfi

75'

in

Atanga

out

Batzner

75'

in

Osifo

out

Kvasina

83'

in

Amade

out

D'Arpino

88'

in

Berahino

out

Vossen

90+2'

in

Fadera

out

Vigen

GELE KAARTEN

15' Humphreys

38' Ndicka

51' Ambrose

60' Srarfi

63' Gueye

63' D. Hubert

63' Hendry

67' Batzner

RODE KAARTEN

Essevee knokt zich voorbij KV Oostende en brengt drie verdiende punten mee naar de Gaverbeek, 0-2. Vossen on fire!

TEAM

KV Oostende

28. Hubert
3. Medley
4. Hendry
6. D'Arpino
7. Matam
9. Gueye
10. Rocha
21. Kvasina
29. D'Haese
33. Tanghe
34. Batzner

Essevee

Essevee

25. Bostyn
6. Hubert
8. Vigen
9. Vossen
11. Srarfi
14. Ciranni
16. Sissako
22. Sormo
24. Pletinckx
33. Humphreys
93. Gano

Speeldag zes werd afgesloten aan de kust. Essevee trok naar de Diaz Arena om KV Oostende te bekampen. KVO zag in laatste instantie sterkhouder Theate vertrekken, terwijl coach Dury geen beroep kon doen op De Bock en Dompé. Nieuwkomer Kutesa zat op de bank.

KV Oostende kon bij winst naar de leiding van het klassement springen, maar het was Essevee dat zich toonde. Al na vijf minuten kon Essevee vieren. Kapitein Hubert dropte het leer knap in de zestien, waar Jelle Vossen zijn bloedvorm bevestigde met een overhoekse knal, 0-1. KVO reageerde via Batzner, maar hij mikte over de kooi van Bostyn. Gano dan aan de overkant, maar hij kon niet kadreren. Even later opnieuw een kans voor de spits, maar deze keer redde Hubert. Het ging goed op en af, met kansen voor beide teams, maar de 0-1 bleef op het scorebord tot de rust.

Met hernieuwe moed probeerden de Kustboys in de tweede helft het tij te keren, maar Bostyn wist van geen wijken, Gueye kreeg er enkele grijze haren bij. Ook Ambrose vond de weg naar de netten niet, Essevee hield prima stand, ondanks de druk van de thuisploeg. Essevee prikte tegen, maar zowel Sissako als Gano wisten de bevrijdende 0-2 niet te scoren. Pas zeven minuten voor affluiten lukte het toch. Opnieuw Jelle Vossen zorgde met zijn zesde treffer van het seizoen voor de beslissing, 0-2. KVO hing in de touwen en kon geen vuist meer maken. Essevee gaat met een deugddoende zege de interlandbreak in.

Jell Vossen: "We creëren dit seizoen meer kansen dan vorig seizoen. Toen kreeg ik precies geen ballen en nu lukt het wel. We hadden kansen om er meer maken, maar we hielden ook de nul. Het is een fantastische avond en knappe drie punten, zo sluipen we een beetje weg uit de gevarenzone. Dit doet heel veel deugd en ik denk dat het verdiend is."

Ciranni: "Het was geen makkelijke match voor mij. Ik heb niet veel kunnen trainen en stond meteen in de basis, maar ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen." 
 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close