1 jaar geleden gepost

Derby eindigt onbeslist na doelpuntrijke wedstrijd

Een derby op vrijdagavond, beter kan je het weekend niet starten. Essevee kwam maar liefst drie keer terug en sleepte alsnog een puntje in de wacht. Een uitgebreid verslag van de wedstrijd vind je hier. 

Essevee maakt meteen duidelijk dat het de drie punten thuis wil houden. Na vier minuten voetballen krijgt Ndour voor het eerst wat vrijheid op de rechterflank. Zijn voorzet belandt in niemandsland. Een gretig begin van onze Boeren. 

Een paar minuten later opnieuw dreiging vanop de rechterflank. Miroshi onderschept de bal op het middenveld en speelt Ndour op het juiste moment aan. Hij brengt de bal strak voor doel, maar Vandenberge gaat goed plat en onderschept.

Na het felle wedstrijdbegin van onze Boeren is het vooral Kortrijk dat de bal opeist. Na 15 minuten voetballen weten de Kerels het balbezit om te zetten in een doelpunt. Kadri zet de aanval met een mooie dribbel op en komt na een één-twee oog in oog met Bossut. Hij aarzelt niet en knalt de 0-1 tegen de netten. 

Essevee lijkt niet van slag en gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker. Met een lange bal stuurt Lopez Fadeira diep, maar hij geraakt niet voorbij Vandenberghe. Bovendien stond de flankaanvaller nipt buitenspel. 

Na 26 minuten steken de troepen van Storck opnieuw hun neus aan het venster. De knal van Regali belandt net naast de kooi van Bossut. Enkele minuten later is er een vrije trap voor Essevee. Deze wordt goed verlengd door Gano en komt voor de voeten van Ciranni. Hij aarzelt niet en knalt de bal in het dak van het doel. Na een halfuur hangen de bordjes opnieuw gelijk. 1-1!

Ook na de gelijkmaker blijft Essevee gevaarlijk. Opnieuw een vrije trap voor Zulte Waregem. Nu staat Ciranni, de doelpuntenmaker, zelf achter de bal. Hij brengt de bal strak en gevaarlijk voor doel, maar niemand van Essevee kan de bal binnenwerken. 

Op slag van rust staat het dan toch 1-2 voor de bezoekers. Een heerlijke vrije trap van Selemani belandt in de winkelhaak. Dat is ook meteen het slotakkoord van de eerste helft. De thuisploeg moet opnieuw achtervolgen. 

Essevee komt gretig uit de kleedkamer en na amper vier minuten spelen staat het opnieuw gelijk. Nadat het schot van Vossen werd afgeblokt komt de bal voor de voeten van Ndour. Hij reageert het snelst en schuift de bal voorbij Vandenberghe. 2-2!

Het balbezit is voor Essevee en dat zorgt voor kansen. Na een uur voetballen zet Sissako zich goed door op links. Hij haalt de achterlijn, maar zijn voorzet geraakt niet voorbij de Kortrijkse verdediging. Enkele minuten later rukt Ndour op vanuit het middenveld. Hij speelt Fadeira op het goede moment aan, maar zijn schot wordt afgeblokt.

Het is een doelpuntrijke avond in de Elindus Arena. Iets na het uur komen de bezoekers voor een derde keer op voorsprong. Kadri draait zich knap vrij en stuurt Avenatti de diepte in. Hij trapt de bal overhoeks voorbij Bossut. 2-3.

Essevee laat de moed niet zakken en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Vossen kreeg nog de grootste kans op de gelijkmaker, maar de spits vergat af te werken. Tien minuten voor tijd kan Essevee nog eens dreigen via een hoekschop. De kopbal van Gano wordt gered door Vandenberghe. De hoekshop die volgt is wel raak. Ciranni vindt opnieuw het hoofd van Gano die nu wel de bal tegen de netten kan koppen. Essevee komt een derde keer op gelijke hoogte. 3-3!

In de laatste minuut van de wedstrijd pakt Bossut nog uit met een knappe parade. Dat was ook meteen het laatste wapenfeit van een knotsgekke derby. De Vlasico eindigt op een 3-3 gelijkspel.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close