1 jaar geleden gepost

De voorbeschouwing op Royal Antwerp FC - Essevee

Na de eerste overwinning in eigen huis trekken we zondag 31 juli richting het Bosuilstadion voor onze eerste uitwedstrijd van het seizoen. Stap jij straks op de bus richting Antwerpen of kijk je vanuit de woonkamer? Bereid je alvast voor met deze voorbeschouwing op speeldag 2.

"Goede week gehad", opent een van de journalisten de wekelijkse persbabbel. "Wanneer je wint in het weekend, dan heb je altijd een goede trainingsweek nadien", antwoordt onze coach. "Het was een lange week. Dat bood ons de mogelijkheid om enerzijds te werken op verschillende zaken, maar anderzijds de jongens ook wat mogelijkheid tot recuperatie te geven doorheen de week."

Nog een laatste keer blikt de coach terug op de gewonnen openingswedstrijd: "De drie punten tegen Seraing gaven een goed gevoel bij de spelersgroep, maar ook bij de volledige club en de supporters. Deze overwinning is vooral ook belangijk voor het mentale aspect. Het versterkt het geloof in de werkwijze die we tijdens de voorbereiding hanteerden. Al mogen we nu nog niet gaan zweven. Pas na een vijftal speeldagen kunnen we de balans opmaken waar we staan. Dan zullen we zien wat er nog tekortschiet."

In de voorbereiding op de eerste uitwedstrijd zag Mbaye Leye, met Ravy Tsouka, een nieuwe speler zijn troepen versterken. "Hij heeft in Zweden al 14 wedstrijden gespeeld dit seizoen en zijn fysieke testen waren erg goed" vertelt de coach. "We zochten een speler die zowel rechts als centraal in de verdediging uit de voeten kan. We moeten deze mercato slim te werk gaan en kiezen dan ook voor spelers die vaak meerdere posities aankunnen."

Zondagavond gaat de bal om 21.00 uur aan het rollen in het Bosuilstadion. "Ik heb de wedstrijd van Antwerp tegen KV Mechelen gezien, en daar zie je nog steeds hetzelfde Antwerp. Sterke fysieke capaciteiten en de bekwaamheid om goed voetbal te brengen", klinkt het bij Leye. "Antwerp is een topploeg met ervaring in de verdediging, een voetballend middenveld en aanvallers die makkelijk scoren. Ze hebben heel wat meer budget dan ons, maar we gaan naar de Bosuil met onze filosofie en onze manier van voetballen."

De ploeg van Van Bommel kwalificeerde zich donderdag in Kosovo voor de volgende ronde van de Conference League. "De wedstrijd tegen Ditra zal geen impact hebben op onze tegenstander van zondag. Ze hebben heel wat luxe in de kern waardoor voldoende spelers tijdig kunnen rusten", zegt Leye. "Daarnaast lopen er ook enkele jongens rond die het de voorbije jaren gewoon waren om twee wedstrijden per week af te werken."

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close