1 jaar geleden gepost

De voorbeschouwing op Essevee - RFC Seraing

Het was er even op wachten, maar zaterdag 23 juli is het opnieuw zover! In eigen huis openen we de competitie tegen RFC Seraing. Net zoals vorig seizoen warmen we samen met de coach al even op voor deze partij.

Voor het eerst dit seizoen is het verzamelen geblazen voor de journalisten. Net voor aanvang van de openingsspeeldag blikt coach Mbaye Leye vooruit op de wedstrijd tegen RFC Seraing. “Een goed begin van de competitie is dé sleutel om een rustig seizoen te beleven” opent de coach. “We hebben een goede voorbereiding achter de rug. Bij de wedstrijden waar het minder verliep, hebben we de fouten goed geanalyseerd en besproken met de groep. ”

Na drie periodes als speler start Mbaye Leye straks aan zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach bij Essevee. “Er is in het tussenseizoen veel veranderd op de club” klinkt het bij Leye. “Er zijn intussen zeven versterkingen bijgekomen. We hebben specifiek profielen aangetrokken die passen bij het DNA van Essevee.” 

Essevee opent in eigen huis tegen RFC Seraing. “Seraing is geen slechte ploeg. Ze spelen in een compact blok, verdedigen goed en hebben kwaliteiten voorin. Dat bleek ook uit hun gewonnen voorbereidingswedstrijden tegen onder andere STVV en Sporting Charleroi” vertelt de coach. “We zullen elke wedstrijd 100% top moeten zijn om een goed resultaat neer te zetten. De ploegen die volgen na Seraing (Antwerp, Club Brugge en Racing Genk) zijn niet perse lastiger. In het voetbal, en zeker in het begin van de competitie, kan alles.”

De coach richt zich nog niet op één bepaalde doelstelling voor dit seizoen: “Ik heb nog niet meteen een richtpunt voor ogen. Het is nu vooral belangrijk dat we de mentaliteit en de identiteit van Essevee op het veld tonen, de resultaten volgen dan wel.”

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close