2 jaar geleden gepost

De kop is eraf: 2-4 zege op Oudenaarde

DOELPUNTEN

3' O. Verstraete 1-0

40' K. Verspeeten 2-0

58' J. Herrmann 2-1

65' J. Herrmann 2-2

73' O. Govea 2-3

89' De Buyser 2-4

WISSELS

46'

in

Bossut, Vigen, Vossen, Govea, Srarfi, Seck, Hermann, De Neve, De Poorter, De Buyser, Thiam

out

Bostyn, Van Aken, De Bock, Humphreys, Ciranni, Mandefu, Vandecandelaere, Hallaert, Dompé, Berahino, Sylla

67'

in

Wulleman

out

Vossen

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

De kop is eraf voor Essevee. Tussen alle EK-gekte door trapten de troepen van Francky Dury gisteren het seizoen op gang. Het werd 2-4 in en tegen Oudenaarde.

TEAM

KSV Oudenaarde

Verbrugge

Coopman

Lekhechine

Mulliez

Heirwegh

Verstraete

Martens

Verspeeten

Vandenheede

Mingiedi

Van Waeyenberghe

Essevee

Essevee

Bostyn

Van Aken

De Bock

Humphreys

Ciranni

Mandefu

Vandecandelaere

Hallaert

Dompe

Berahino

Y. Sylla

De eerste oefenwedstrijd van het seizoen luidde meteen ook de terugkeer van supporters naar het stadion in. Een 400-tal supporters zagen Essevee de maat nemen van KSV Oudenaarde. Francky Dury bracht een mix van bekende en nieuwe gezichten aan de aftrap en gunde enkele testers speelminuten.

Toch waren het de jongens van coach Stefan Leleu die al vroeg op voorsprong kwamen. Héél vroeg, want na amper 3 minuten profiteerde Olivier Verstraete van geharrewar voor het doel van Louis Bostyn. Essevee kampeerde op de speelhelft van Oudenaarde maar liep vlak voor rust nog op een counter. Verspeeten werd afgezonderd voor doel en de thuisspits miste niet.

We kregen elf nieuwe namen tussen de lijnen voor Essevee na de rust. Onder impuls van de tandem Govea-Vigen op het middenveld schakelde Essevee een versnelling hoger. De Buyser en De Neve, twee jongens uit de eigen stal, kregen en grepen hun kans op de flanken en dat resulteerde al snel in enkele gevaarlijke situaties. De aansluitingstreffer valt uiteindelijk rond het uur via tester Jesaja Herrmann van Wolfsburg. De Duits-Ghanese spits had een enig mooie krulbal in huis om de Oudenaardse goalie te verschalken. Als domper op de feestvreugde zagen we Jelle Vossen geblesseerd uitvallen. De ernst van de blessure moet nog blijken.

De machine sloeg aan en de youngsters van Oudenaarde kraakten onder de druk. Herrmann lukte zijn tweede van de avond, Govea tekende voor de 2-3 vanop de strafschopstip en het slotakkoord was voor Wout De Buyser. Hij mocht de partij afsluiten met een enig mooie volley, op assist van (ook al product van eigen huis) De Poorter.

"Het is altijd goed om zo'n wedstrijd te winnen en jongens kansen te kunnen geven. We hopen vooral dat de blessure van Jelle meevalt", besloot Francky Dury na afloop. De volgende wedstrijd staat zaterdag om 16.00 uur op de agenda. Dan neemt Essevee het in Ingelmunster op tegen promovendus Union. Tickets zijn (voor alle abonnees) te koop in de Essevee Shop tot vrijdag 17.00 uur.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close