4 jaar geleden gepost

Dé Derby: Sfeer op de tribunes, strijd tussen de lijnen!

We staan op enkele dagen van de derby tussen KV Kortrijk en SV Zulte Waregem. Zuid-West-Vlaanderen beleeft op zaterdag 19 oktober 2019 om 20 uur opnieuw een van zijn sportieve hoogdagen. In de aanloop naar het burenduel willen beide clubs en hun ambassadeurs samen een positieve boodschap brengen: “Sfeer op de tribunes, strijd tussen de lijnen”.

VUURWERK OP HET VELD

Op initiatief van Eddy Cordier, CEO SV Zulte Waregem, en Matthias Leterme, algemeen manager KV Kortrijk, zaten beide clubs rond de tafel. Aanleiding zijn de recente gebeurtenissen in de marge van JPL-wedstrijden waarbij de clubs een duidelijk statement willen maken. En is er een beter moment dan de geladen streekderby om de supporters te sensibiliseren? De besturen zijn duidelijk: “Een derby moet een hoogdag zijn waar voetbal, beleving en sfeer centraal staan.”

Matthias Leterme: “Spelers, staf, medewerkers, sponsors, supporters, …, iedereen leeft naar deze derby toe. Het harde werk van iedereen moeten we koesteren. Wij willen  aantonen dat deze derby de mooiste derby is op alle vlakken. Net zoals de trainer zijn spelers aanmoedigt, moedigen wij onze supporters aan om voor de volle 100%, positief, achter de club te staan.”

Eddy Cordier: “Met dit gezamenlijk initiatief willen we het goeie voorbeeld geven in de Jupiler Pro League. De trainers en hun teams zorgen wel voor vuurwerk in het stadion. En geloof me vrij: de derby leeft ook sterk in de kleedkamers. We rekenen erop dat de beide supportersgroepen er ook naast het veld een topavond van maken.”

GEZONDE RIVALITEIT

Ook voor de supporterskernen is de derby een speciale dag. “Wij moeten er alles aan doen dat het een helse maar sportieve topper wordt op het scherp van de snee”, vertellen Cederique Dujardin van Supportersfederatie KVK en Geert Titeca van Supportersfederatie EsseveeFANS.

Cederique Dujardin, de SLO (=Supporters Liaision Officer: verbindingspersoon tussen club en supporters) en voorzitter van de supportersfederatie van KV Kortrijk: “Natuurlijk is deze derby van groot belang voor onze supporters. Tijdens deze derby moedigen wij iedereen aan om alle energie in eigen ploeg te stoppen en hen zo vooruit te stuwen. De transparantie tussen club en supportersclubs zal ervoor zorgen dat het vooropgestelde doel bereikt zal worden: een positieve derby.”

Geert Titeca, de voorzitter van Supportersfederatie EsseveeFANS, onderschrijft die stelling : “Binnen onze Supportersfederatie is een werkgroep bezig met veiligheid en sfeerbeleving. Het resultaat zijn een reeks initiatieven om onze verplaatsingen vlotter en veiliger te laten verlopen. Zo ontrolden we begin dit seizoen een nieuw registratiesysteem voor alle supporters die meereizen met Essevee, zodat we de trouwe supporters kunnen belonen. Evengoed zijn er praktische maatregelen zoals bekertjes die we meenemen op verplaatsing zodat alle flesjes op de bus kunnen blijven.”

Zowel de Supportersfederatie EsseveeFANS als de Supportersfederatie KVK komen naar voor met een gezamenlijk statement: JA voor de derby, NEEN tegen geweld.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close