1 jaar geleden gepost

Dé Derby: "Historisch gezien kunnen wij de beste resultaten voorleggen"

Essevee en KV Kortrijk maken zich op voor de vierde "Vlasico" van het seizoen. Tussen Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen door een derde sportieve hoogdag in een en dezelfde week in Zuid-West-Vlaanderen.

Ticketinfo voor Dé Derby

Na twee speeldagen en evenveel gelijke spelen in Play-Off 2 is SV Zulte Waregem op achtervolgen aangewezen. Onze buren hebben met zes op zes hun start niet gemist. Winnen is een must om in het zog van de Veekaa te blijven.

Ook Francky Dury is tevreden dat Essevee het nog tweemaal opneemt tijdens de Play-Offs tegen KV Kortrijk. "We spelen liever tegen hen - en andersom - dan tegen pakweg Westerlo of Eupen. We hebben elkaar nodig, we maken elkaar sterker en we prikkelen elkaar. Vergeet niet dat we - door het zakken van Lokeren - alletwee het langst in eerste klasse vertoeven naast de G5. Wij zelf iets langer dan zij."

"Historisch gezien kunnen we de beste resultaten voorleggen. Drie bekerfinales waarvan tweemaal winst, vijf keer Play-Off 1 gespeeld, vice-kampioen, voorronde Champions League, Europa League-campagnes en zelf een Gouden Schoen. Dit zijn mooie cijfers, in Kortrijk kunnen ze dit niet voorleggen."

"Als ik kijk naar het recente verleden stel ik vast dat Kortrijk doet wat wij vorig seizoen hebben gedaan. Zij hebben dit seizoen al driemaal gewonnen van ons, wij deden dat vorig jaar. Wij startten vorig jaar sterk in PO2, zij hebben het goed gedaan tegen Moeskroen en Waasland-Beveren."

Dury looft wel het middenveld van zij collega Yves Vanderhaeghen: "Wij misten balans op het middenveld terwijl De Sart en Van der Bruggen - twee belgen nota bene - dat heel goed hebben gedaan. Mijn complimenten voor hen.

"Vorig jaar hebben we PO2 gewonnen met ons basiselftal, dit jaar willen we dat opnieuw doen maar in rotatie. Beginnend met onze doelmannen, want ik beschik over drie uitstekende keepers. In elke linie heb ik voldoende spelers om te roteren. Ook Hamdi Harbaoui, onze topschutter. Maar we gaan er alles aan doen om Hamdi opnieuw de Gouden Stier te gunnen."

Selectie

Doelmannen: Bossut - Bostyn - Bansen
Verdedigers: De fauw - Heylen - Walsh - Demir - Bürki - Pletinckx
Middenvelders: Marcq - Faik - De Pauw - Soisalo - Seck - Peeters
Aanvalllers: Harbaoui - Bongonda - Bjordal - Sylla - De Smet

Marvin Baudry (buikspieren) is out voor de derby.

Hou je ticket bij 

DEEL DIT ARTIKEL:

Close