11 maanden geleden gepost

Davy De fauw wordt assistent-trainer

Na meer dan 400 wedstrijden in de Eredivisie en de Jupiler Pro League zet Davy De fauw (38) een punt achter zijn carrière als profvoetballer. Vanaf volgend seizoen gaat hij aan de slag als één van de assistent-trainers onder hoofdcoach Francky Dury.

Onze kapitein neemt dus afscheid van een schitterende carrière als profvoetballer. Hij was de laatste jaren de rots in de branding van TEAM Essevee. Davy speelde maar liefst 275 wedstrijden in onze rood-groene kleuren en was goed voor 28 doelpunten. ‘Ik heb heel wat fantastische momenten beleefd bij Essevee. Twee bekerfinales, vice-kampioen, Play-Off 1 en een bekerwinst, hopelijk kan ik dit nu ook langs de zijlijn beleven!’ klinkt het bij Davy De fauw

Net zoals Timmy Simons zal Davy, vanuit zijn ervaring, hoofdcoach Francky Dury zo goed mogelijk bijstaan op en naast het veld. ‘Met Timmy en Davy valt onze puzzel perfect samen en kunnen we een beroep doen op heel wat kwaliteit en ervaring!’ vertelt CEO Eddy Cordier. Daarnaast wil de club Davy bedanken voor de onvergetelijke jaren tussen de lijnen. Met verschillende collectieve prijzen in de achterzak is Davy doorheen de jaren een echte Essevee-legende geworden! Heb jij nog een boodschap voor onze  kapitein? Laat die achter op sociale media met #BedanktDavy.

Heb jij de tips gezien?

Het nieuws was de laatste dagen een klein mysterie bij de Essevee-supporter. Benieuwd naar welke tips verborgen zaten in de berichtgeving? Als eerste kwam er een bericht met Spaanse tekst. Je hoort wel degelijk Davy De fauw zelf aan het woord. De tekst is de Spaanse vertaling van zijn interview voor de Europese wedstrijd tegen OGC Nice. Je kan deze persconferentie hier herbekijken! 

De tweede tip was iets minder snel te vinden. Martijn, ex-kandidaat van het tv-programma De Mol, vroeg de medesupporter om te helpen in de zoektocht naar de nieuwe assistent-trainer. In deze video zaten ook verschillende archiefbeelden verwerkt. Wanneer je de video op het juiste moment pauzeert bij de archiefbeelden is Davy De fauw zichtbaar. Herbekijk deze video hier!

DEEL DIT ARTIKEL:

Close