4 jaar geleden gepost

Damesploegen gaan door in de Beker!

Zowel de Dames A als Dames B konden zich dit weekend plaatsen voor de volgende ronde van de Beker van België. Club Brugge en KV Mechelen moesten de duimen leggen tegen Team Essevee.

De A-ploeg trok het laken meteen naar zich toe op verplaatsing bij Club Brugge B. Lea Vandevelde en Summer Rogiers testten de doelvrouw in de openingsminuten maar het was Pauline Windels die op het kwartier de score opende. Ze scoorde vanop de stip nadat Manon de Bart foutief werd afgestopt in de rechthoek. Lisa Bruneel en Lea Vandevelde zorgde voor de 0-3 ruststand. Club Brugge milderde nog tot 1-3 na rust maar Essevee plaatst zich probleemloos voor de volgende ronde.

Doelpunten: 17' Pauline Windels (pen), 33' Lisa Bruneel, 44' Lea Vandevelde, 68' Sara Bakar

Onze Dames B stonden voor een loodzware opdracht. Ze trokken naar KV Mechelen A, dat uitkomt in de Eerste Klasse. Het team van trainer Chris Soete stuntte en won op Malinwa met 2-3. In de volgende ronde wacht KRC Genk B.

Twee thuiswedstrijden in vierde ronde

Beide ploegen krijgen in de volgende ronde een thuiswedstrijd voorgeschoteld. Op zaterdag 28 september neemt de A-ploeg het op tegen VC Moldavo A en de B-ploeg tegen KFC Genk B.

Er blijven nog twintig ploegen over. De tien winnaars plaatsen zich samen met de zes teams uit de Super League voor de 1/8ste finales van de Beker van België.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close