3 jaar geleden gepost

Dames verliezen laatste match heenronde

Essevee sluit de heenronde af met een nederlaag tegen Kontich. Het werd 3-1.

Kontich kwam het sterkst uit de startblokken en dat resulteerde in 3 doelpogingen voor Lucinda Michel. De derde poging ging tegen de netten maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Essevee kwam in de beginfase niet verder dan een vrije trap van Julie Devos. Het was dan ook wachten tot de eerste echte actie van Essevee en die was meteen raak. Een flankvoorzet van Anne-Lore Scherrens werd slim gedevieerd door Julie Devos en zo stond het 0-1.

De reactie van Kontich volgde al een minuut later met een schot net over het doel. Overigens in de eerste helft was het een moeilijke wedstrijd met veel strijd en duels. Zulte leek de rust in te gaan met een kleine voorsprong maar in de toegevoegd tijd zorgde Lindsey Jacobs met een mooie trap vanuit de middencirkel voor de 1-1.

De bezoekers kwamen het sterkst uit de kleedkamer en dat leverde schuchtere kansen op via Julie Devos en Laura Vervacke. Al vroeg in de 2de helft moest Naomi De Wolf de strijd staken met een vermoedelijk zware knieblessure. Net op het uur werd Waregem op achtervolgen aangewezen door een fout in de Zultse verdediging. Chiara Wielockx kon volledig ongedekt aan de 2de paal binnentikken. Essevee probeerde met man en macht op gelijke hoogte te komen maar het schot van Anne-Lore Scherrens en de kopbal van Alessia Mieras gingen net naast. Met nog een kwartier te spelen maakte Kontich de 3-1 na een alweer vermijdbaar doelpunt. Sanne Corten kon via een kopbal die lang onderweg was scoren. In het slot vergat Kontich om het nog volledig af te maken en was er nog goalie Jana Van Den Berghe die nog 2 puike reddingen had om erger te voorkomen voor Zulte Waregem.

Kontich - SV Zulte Waregem: 3 - 1
21' 0-1: Julie Devos
45+1' 1-1: Lindsey Jacobs
59' 2-1: Chiara Wielockx
76' 3-1: Sanne Corten

DEEL DIT ARTIKEL:

Close