5 jaar geleden gepost

Dames trekken kaart van de jeugd

Ook voor de damesteams van Essevee zit het seizoen er bijna op. Achter de schermen werkt de Essevee Academie ondertussen hard om volgend seizoen nog sterker voor de dag te komen. Mét de focus op de eigen jeugd!

Volgend seizoen treden volgende damesteams aan onder de vlag van SV Zulte Waregem:

  • Dames A - 1e nationale
  • Dames B - 2e nationale
  • Dames U15 (voor speelsters tot en met 17 jaar)
  • Dames U13 Green
  • Dames U13 Red
  • Dames U11

Jeugdproducten laten doorstromen

Met meer dan 100 actieve leden is de damesafdeling een belangrijke peiler binnen de Essevee Academie. "Onze dameswerking is volledig geïntegreerd in de Essevee Academie. Beide werkingen versterken elkaar", vertelt sportief coördinator Joric Vandendriessche. "We willen van onze jeugdspelers en -speelsters winnaars maken, op en naast het veld. De doelstelling is over de hele lijn dezelfde: eigen jeugdproducten, jongens en meisjes met het DNA van Essevee, laten doorstromen naar de eerste ploeg."

Op sportief vlak zit de dameswerking van Essevee in de lift volgens Joric Vandendriessche: "Dat blijkt onder andere uit de promotie van vier beloftenspeelsters naar de eerste ploeg. Daarnaast staan heel wat jeugdspeelsters op de radar van de nationale jeugdploegen en zelfs de Red Flames. Zowel bij de jongens als de meisjes blijven we volop inzetten op de jeugd. Daarom komt Leendert Vanhulle ons volgend siezoen als sportief coördinator voor de damesjeugd versterken. Hij zal samen met Luc Declercq de sportieve tandem vormen van onze dameswerking", vult Joric Vandendriessche aan.

Meer middelen voor jeugdteams

"De huidige provinciale ploeg bood weinig sportieve meerwaarde om jonge speelsters te laten doorontwikkelen richting onze eerste ploeg. We hebben daarom besloten om niet meer aan te treden in eerste provinciale, waardoor er meer middelen vrijkomen voor de jeugdteams", bevestigt Luc Declercq, sportief coördinator van de dames binnen in de Essevee Academie. "Meisjes van 16 jaar kunnen verder rijpen bij de DU15 of kunnen een volgende stap zetten via het B-team in tweede nationale", verduidelijkt de sportief coördinator van de dames. "De speelsters van onze provinciale ploeg vonden ondertussen al onderdak voor volgend seizoen."

"We geloven in de ontwikkeling van onze eigen speelsters en trekken meer dan ooit de kaart van de jeugd. Geen loze woorden, want volgend seizoen promoveren we vier jeugdspeelsters naar de A-kern. Tot slot voelen we de steun van de directie van Essevee. We zijn er samen van overtuigd dat we een mooi verhaal kunnen schrijven. Tope es alles meuglijk!"

Contact

Heb je vragen over de Essevee Academie of de dameswerking? Contacteer ons via academie@essevee.be!

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close