3 jaar geleden gepost

Dames strijdend ten onder in eerste Super Leaguewedstrijd in Regenboogstadion

Op zaterdag 10 oktober 2020 hield de Women's Super League voor de eerste keer ooit halt in het Regenboogstadion. Om en bij de 1000 toeschouwers zagen het team van coach Angelo Gaytant tegen een sterkere tegenstander strijden voor iedere bal. Het werd 0-3 voor de Buffalo's. Het zorgpersoneel werd in het kader van De Witte Wedstrijd bedankt voor hun inzet in deze moeilijke tijden en Pat Krimson zorgde voor de ambiance.

Verslag

De eerste noemenswaardige actie kwam van Zulte Waregem. Esther Buabadi zette zich door op de flank en legde terug, maar Gent kon ontzetten voor de aanstormende Amber De Priester en Liesa Capiau. De reactie van Gent was er binnen de minuut en de redding van Ianthe Meersschaert was nodig op de inzet van Lobke Loonen. Essevee kreeg nog kleinere kansen via Laura Vervacke en Amber De Priester, maar Gent nam de wedstrijd in handen. Een voorzet van de ingevallen Rkia Mazrouai bereikte een losgelaten Lobke Loonen en die maakte er 0-1 van.

Nauwelijks 5 minuten later werd op dezelfde flank opnieuw een voorzet gelanceerd en Imani Prez had maar haar voet ertegen te zetten. 0-2. Net voor de rust bereikte Sheryl Merchiers haar vrije trap nog Lotte De Wilde, maar haar kopbal ging naast. We gingen met een 0-2 tussenstand de kleedkamer in.

2 Fabiola en Patje zorgden voor de sfeer tijdens de rust, maar het kende geen inspiratie bij Zulte Waregem. Gent had overwicht in het aantal doelkansen bij het begin van de tweede helft en dreigde het meest via Jolet Lommen. Het was al wachten tot de 70ste minuut voor we nog eens een actie van Essevee konden noteren. Tien minuten voor het einde was de match helemaal gespeeld want de bal bleef hangen in de 16 van Zulte Waregem na een corner. Alixe Bosteels kon de 0-3 fraai binnentrappen.

Essevee moest de match eindigen met 10 na een tweede geel voor Romy Camps. Toch bleef er nog een mooie kans op een eerredder, maar de Gentse goalie kende geen probleem met de plaatsbal van Esther Buabadi. Zo bleef het 0-3 en wacht er volgende week alweer een moeilijke wedstrijd op verplaatsing naar Standard de Liège.

 

Winnaars Tombola

Dankzij onder andere partner Elektro Minne konden we tijdens de Footlunch een tombola organiseren met enkele prachtige prijzen voor de winnaars.

Afgelopen week konden de winnaars hun prijs afhalen bij Elektro Minne in Zulte. 

 

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close