4 jaar geleden gepost

Dames spelen 1-1 gelijk op Massenhoven

Op de tweede speeldag in de Eerste Klasse bleven onze Dames A steken op 1-1 op het veld van VC Massenhoven. Het team van Angelo Gaytant haalt zo hun eerste punt van het seizoen, na de slechte generale repetitie tegen Eendracht Aalst op de eerste speeldag.

Massenhoven startte ook slecht aan de competitie. Het verloor 0-5 en wou in eigen huis orde op zaken stellen. De eerste waarschuwing volgde al in de openingsminuut. Essevee prikte snel tegen via Lea Vandevelde en Anne-Lore Scherrens. Even later greep Essevee de wedstrijd in handen en kon Ambert Bert gevaarlijk zijn op hoekschop. Massenhoven trof de paal maar de bezoekers trokken het laken naar zich toe. Manon de Bart, Summer Rogiers en opnieuw Ambert Bert zorgden voor het gevaar. Uiteindelijk kon Alessia Mieras iets over het halfuur de score openen. Scherrens liet nog na om de score te verdubbelen toen ze alleen op de thuisgoalie mocht afgaan. 

Ontdek de volledige damesploeg

Vlak na de rust kreeg Essevee het deksel op de neus. Ondanks de vele kansen kon Massenhoven gelijkmaken. Govaerts zag haar schot van buiten de zestien in doel belanden. Het was de laatste keer dat de thuisploeg aan het doel van Essevee kon komen in de tweede helft. Essevee duwde het gaspedaal nog meer in maar kende pech in de afwerking of vond de juiste oplossing niet in de rechthoek. Ondanks maar liefst 17 hoekschoppen over de volledige partij kwamen onze dames niet meer tot scoren. 

Speelschema dames

Volgende week staat er geen competitievoetbal op het programma. Essevee krijgt op zaterdag 14 september een nieuwe kans op een eerste overwinning. Dan komt KSKV Zwevezele naar de Kastanjelaan in Zulte. Abonnees kunnen die wedstrijd zoals steeds gratis bijwonen.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close