4 jaar geleden gepost

Dames pakken 9 op 9 na overwinning in Tienen

Essevee had deze namiddag genoeg aan een doelpunt van Liesa Capiau om de overwinning te grijpen in Tienen. De dames pakken 9 op 9.

Net zoals vorig weekend schoot Essevee snel uit de startblokken. Anne-Lore Scherrens liet echter na om luttele seconden na het eerste fluitsignaal al de score te openen. De troepen van coach Angelo Gaytant hadden moeite met het zware veld. Het was aanpassen na de biljartvlakke kunstgrasvelden van de afgelopen weken. Toch was het overzicht voor de bezoekers. De 0-1 hing in de lucht maar Lea Vandevelde en opnieuws Scherrens botsten op de thuiskeepster, de paal en een verdediger op de lijn  Ondanks het overwicht was de beste kans nog voor Tienen maar Jana Van Den Berghe pakte uit met een knappe redding.

De thuisploeg nam genoegen met een gelijkspel maar kwam beter uit de kleedkamer voor de tweede helft. Toch zorgden Scherrens en Vandevelde voor het meeste gevaar. Op het uur vonden de twee dames elkaar maar het schot van Vandevelde belandde op de lat. Scherrens had even later toch haar assist te pakken toen Liesa Capiau fraai afwerkte. Het slotoffensief van Tienen bleef beperkt tot lange ballen op de grote spitsen en enkele gevaarlijke stilstaande fases. Van Den Berghe kwam gepast tussen op hoekschop waardoor de drie punten meegingen naar Zulte.

"Het harde werk begint eindelijk te lonen", vertelde coach Angelo Gaytant na de wedstrijd. Volgende week nemen onze dames het in eigen huis op tegen Femina WS Woluwe.

Resultaten & kalender

Eindstand DVC Eva's Tienen-Essevee 0-1
69' Liesa Capiau 0-1

DEEL DIT ARTIKEL:

Close