4 jaar geleden gepost

Dames pakken 7 op 9 na zege op Moldavo

De trein van onze Dames A lijkt vertrokken. Essevee haalde het dit weekend met het kleinste verschil op het veld van Moldavo. Het werd 0-1 waardoor onze dames een knappe 7 op 9 laten optekenen.

Er valt enkel goed nieuws te rapen bij de Dames Essevee. Deze week werd de terugkeer van Jana Coryn gefinaliseerd en het A-team pakte een mooie overwinning op Mol. In de openingsminuten had Essevee het nochtens knap lastig door het hoge tempo en de aanvalsdrang bij de thuisploeg. Toch kreeg Moldavo geen grote kansen en al gauw nam SV Zulte Waregem het overwicht over. In de eerste 20 minuten noteerden we maar liefst zeven hoekschoppen voor het team van Angelo Gaytant. De laatste corner uit die reeks leverde het meeste gevaar op toen Pauline Windels de paal trof met een kopbal. De bezoekers grepen de tegenstander nu naar de keel en bij een uitbraak van Anne-Lore Scherrens legde ze de bal panklaar voor Julie Devos. Onze kapitein kwam alleen voor de keeper maar ze trof de paal. Een minuut later kwam Essevee opnieuw gluren maar de thuisgoalie had een schitterende parade in huis op de kopbal van Pauline Windels die richting de winkelhaak ging.

Beide ploegen gingen met een brilscore de rust in en vooral Mol kwam geprikkeld uit de kleedkamers. De thuisploeg begon opnieuw scherp en verzamelde enkele kleine kansen. Net toen Essevee het heft in handen nam, kropen we door het oog van de naald toen twee thuisspeelsters alleen voor doelvrouw Jana Van Den Berghe opdoken. Gelukkig wrongen ze deze kans de nek om. Met nog een kwartier op de klok volgde het deksel op de neus voor de thuisploeg. Julie Devos werd diep gestuurd en behield het overzicht. Ze legde niet egoïstisch opzij naar Liesa Capiau die de 0-1 tegen de netten tikte. Mol zette alles op alles met een slotoffensief, maar de verdediging van Essevee kwam niet meer in de problemen. Via Manon Lamotte kwamen we zelf ngo dicht bij de 0-2.

We noteren een dikverdiende overwinning na een sterke collectieve prestatie. Dat vonden ook de ver meegerieisde supporters die de helden beloonden met een stevige Forza Essevee. Zo haalt de ploeg van Angelo Gaytant 7 op 9 en is de trein hopelijk vertrokken.

Moldavo VC - SV Zulte Waregem 0-1
75' Liesa Capiau 0-1