4 jaar geleden gepost

Dames onderuit in thriller op KAA Gent: 4-3

Onze Dames A trokken afgelopen weekend naar KAA Gent. Met de wind vol op de neus kwam Essevee op voorsprong maar het werd een doelpuntenfestijn in het nadeel van onze dames. De Buffalo's trokken aan het langste eind met een 4-3 overwinning.

Resultaten & kalender

Net zoals de voorbije weken kon SV Zulte Waregem vroeg de score openen. Al binnen de eerste minuut bediende Anne-Lore Scherrens aan de tweede paal Liesa Capiau. Ze twijfelde niet en werkte de 0-1 voorbij de thuisdoelvrouw. Lang kon Essevee niet genieten van de voorsprong want nog binnen het openingskwartier maakte KAA Gent gelijk. Capiau scoorde even later een kopie van haar eerste doelpunt, al kwam de assist dit keer op naam van Naomi De Wolf. Met 1-2 op het bord kende Essevee pech met een bal op de deklat en als klap op de vuurpijl leverde de daaropvolgende omschakeling de gelijkmaker op voor de thuisploeg.

Essevee was even uit het lood geslagen en slikte al snel de 3-2. Geharrewar voor doel leverde uiteindelijk een knullig doelpunt op voor Romy Camps van KAA Gent. Topspits Maximus Amber zorgde even later voor een perfecte hattrick met een knap doelpunt van buiten de zestien. Amber Bert tekende ei zo na voor de aansluitingstreffer maar haar bal werd in extremis van de lijn gehaald. 

Pech onderweg want de stevige wind ging liggen na rust. Scherrens liet het niet aan haar hart komen en mikte haar vrije trap enig mooi richting de winkelhaak. De Gentse doelvrouw moest uitpakken met een puike redding met de voorsprong van twee doelpunten te consolideren. Even later was het wel prijs voor Scherrens. Capiau zette haar met een doorsteekbal alleen voor de goalie en de aansluitingstreffer was een feit. Onze dames zetten nog alles op alles om een verdiende punt uit de brand te slepen maar helaas bleven we steken op 4-3. Sportiviteit troef want de Gentse fans en trainers konden na een genietbare partij besluiten dat een gelijkspel verdiend had geweest voor een moedig Essevee.

KAA Gent - Essevee 4-3
01' 0-1: Capiau Liesa
10' 1-1: Maximus Amber
16' 1-2: Capiau Liesa
22' 2-2: Maximus Amber
24' 3-2: Camps Romy
33' 4-2: Maximus Amber
61’ 4-3: Scherrens Anne-Lore

DEEL DIT ARTIKEL:

Close