4 jaar geleden gepost

Dames leggen Tertre thuis over de knie: 2-1

Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. Dat was de tegenstander van onze dames dit weekend. Beide ploegen hadden de punten nodig dus het werd een match op het scherp van de snee. Essevee trok aan het langste eind en won met 2-1.

Na een studieronde van 10 minuten kwam Tertre via Anais Autem op voorsprong. Een afgeweken bal bracht de bal voor doel en de bezoekende speelster had de bal maar binnen te tikken. Essevee herpakte zich snel en kon dreigen op vrije trap. De bezoekende goalie pareerde een schot van van Anne-Lore Scherrens maar in de herneming kon Summer Rogiers via de paal toch de gelijkmaker binnentrappen. Het spel ging verder goed op en af zonder grote kansen. 1-1 aan de rust.

In de tweede helft was het wachten tot op het uur toen Manon de Bart kon dreigen vanop de flank. Ze kon Liesa Capiau niet bereiken maar even later deed Anne-Lore Scherrens het beter. Zij wist Capiau wel te bereiken en de kleinste speelster van de Dames A scoorde met een rake kopbal. Met nog een kwartier te spelen werd kapitein Julie Devos neergehaald in de 16. De bal ging op de stip en Julie Devos ging zelf achter de bal staan. Helaas kon ze de wedstrijd niet in een definitieve plooi leggen waardoor onze doelvrouw Jana Van Den Berghe nog een prachtige parade uit haar sloffen moest toveren om de overwinning in Zulte te houden. 

Essevee- USG Tertre Hautrage 2-1
10' Anais Autem 0-1
19' Summer Rogier 1-1
63' Liesa Capiau 2-1

DEEL DIT ARTIKEL:

Close