4 jaar geleden gepost

Dames in eigen huis onderuit tegen Mechelen

Essevee slaagde er niet in om de goede flow van de laatste weken door te trekken. Beide ploegen leken af te stevenen op een bloedeloos gelijkspel maar de laatste in de stand pakte toch nog de winst door twee doelpunten in het slotkwartier.

De openingsminuten waren voor Yellow Red K.V. Mechelen maar zachtjes aan nam Essevee het commando over. Anne-Lore Scherrens zorgde voor het eerste gevaar op het kwartier maar ze kon alleen voor de bezoekende goalie niet besluiten. Door de hevige windstoten was het moeilijk voetballen. Essevee bleef baas maar kon niet voor grote kansen zorgen. De enige kans van Malinwa kwam er net voor de rust en het was meteen raak. Op de counter kon Liesl Dupont de verdediging afhouden en haar schot van buiten de 16 werd gedragen door de wind en ging zo in doel. Zulte-Waregem prikte voor rust nog eens maar het schot van Julie Devos werd gepareerd.

Essevee kwam gretiger uit de kleedkamer en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Kapitein Julie Devos werd diep gestuurd en legde niet egoïstisch af naar Anne-Lore Scherrens die er in de openingsminuten 1-1 van maakte. De thuisploeg duwde nu door en Liesa Capiau trapte net over en Pauline Windels trof de deklat. Het bleef dan even "windstil" aan beide kanten en het middenveldspel zorgde voor niet veel meer dan een lijstje gele kaarten. Het geluk stond ook niet aan de kant van Essevee, met enkele twijfelachtige buitenspelfases. Met nog een kwartier te spelen was er toch weer doelgevaar. De vrije trap van alweer Julie Devos spatte uiteen op de deklat. Aan de overzijde resulteerde een stilstaande fase wél tot een doelpunt. Doelvrouw Jana Van Den Berghe kon een verre vrije trap vanop de flank nog raken maar de bal ging onderkant deklat toch binnen. Het was het tweede doelpunt van de namiddag voor Liesl Dupont. Essevee zette nog alles op alles met een mannetje meer in de aanvalslinie maar zonder succes. Bij een tegenstoot in de slotminuut zette Pure Eke zowaar nog de zware 1-3 cijfers op het bord.

Essevee-KV Mechelen 1 - 3
42' 0-1 Liesl Dupont
48' 1-1 Anne-Lore Scherrens
79' 1-2 Liesl Dupont
83' 1-3 Pure Eke