1 jaar geleden gepost

Dames Essevee halen licentie voor Super League binnen

Het was nog wachten op de officiële bevestiging maar de damesploeg van Essevee treedt volgend jaar met zekerheid aan in de Super League. De licentiemanager gaf een positief advies op het licentiedossier. Volgend seizoen treden dus zowel de heren als de dames aan op het hoogste niveau van het Belgisch voetbal.

In dit nieuwsbericht las je al hoe de promotie naar de Super League een mooie opportuniteit vormt voor onze jeugdteams. Ook onze dames willen dé sportieve challenger worden van de G5. “ “We beëindigden het seizoen in een goede flow en we voelden dat er marge was om nog beter te doen. We zijn gebrand om aan deze nieuwe uitdaging te beginnen”, bevestigt Luc Declercq, sportief verantwoordelijke van de damesafdeling van de Essevee Academie.

Ondertussen wapent onze damesploeg zich voor de Super League. “De coach en sterkhouders blijven aan boord en we konden gerichte versterkingen aantrekken”, vertelt een ambitieuze Luc Declercq. Vooral de transfer van spits Jana Coryn springt in het oog. “Jana startte haar carrière destijds bij Essevee en keert nu als grote naam in het Belgisch damesvoetbal terug naar het vertrouwde nest.”

De komst van Jana Coryn bleek een katalysator. “Jonge talenten moeten zich zonder druk verder kunnen ontwikkelen bij onze club. De komst van Jana bleek een overtuigende factor voor een aantal speelsters. Esther Duabadi, Sheryl Mercier en Ulrike De Frère komen over van RSC Anderlecht. Die evolutie bleef niet onopgemerkt en we konden Lotte Dewilde, Romy Camps en Ella Vierdeels overtuigen om de overstap te maken van KAA Gent naar Essevee.”

“Ons project was duidelijk en we konden nog drie speelsters overtuigen om in te stappen. In nauw overleg met trainer Angelo Gaytant plukten we ook nog Amber De Priester, Tinne Lemmens en Geena-Lisa Buyle weg bij de Buffalo’s.” Ook in de omkadering krijgen we twee nieuwe gezichten volgend seizoen. Steven Camelbeke wordt assistent-trainer en Tom Vanhauwaert versterkt de medische staf als kinesist. “We zijn trots op het team dat we hebben gevormd. TOPE gaan we een mooi verhaal schrijven in de Super League”, voegt Luc Declercq er nog aan toe.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close