3 jaar geleden gepost

Dames delven onderspit tegen OH Leuven

DOELPUNTEN

43' Lenie Onzia 0-1

60' Jill Janssens 0-2

61' Esther Buabadi 1-2

75' Hannah Eurlings 1-3

80' Tess Lameir 1-4

87' Julie Devos 2-4

WISSELS

GELE KAARTEN

RODE KAARTEN

Na de interlandbreak was er opnieuw tijd voor competitievoetbal in de Scooore Super League. Voor aanvang van deze 6de speeldag telde OHL 2 punten meer dan Essevee. Bij winst kon Essevee dus over OHL wippen.

In de 1ste minuut kon Liesa Capiau zich doorzetten, maar ze bereikte geen ploeggenote. Even later was er opnieuw een kans voor Essevee. Summer Rogiers met een schot, maar de Leuvense goalie had geen problemen. Leuven herstelde het evenwicht en had enkele gevaarlijke kansen met Tess Lameir, Hannah Eurlings, Estée Cattoor en Lenie Onzia. Met nog een 10 minuten te spelen voor de rust was er nog eens Zulte Waregem. Summer Rogiers kon Esther Buabadi diep steken, maar haar voorzet bereikte Geena-Lisa Buyle net niet.

Met de rust in zicht was er handspel in de 16 van OHL. De bal ging op de stip. Amber De Priester trapte, maar Louise Van Den Bergh dook in de goede hoek. Nauwelijks 1 minuut later kreeg Essevee een koude douche. Een vrije trap van Lenie Onzia werd door niemand aangeraakt en belandde zo in doel voor de 0-1. Meteen ook de ruststand.

In de tweede helft was het wachten tot op het uur voor een eerste kans. Het was Jill Janssens die ongedekt aan de 2de paal meteen kon binnentikken. 0-2. Zulte Waregem leek een tik te hebben gekregen, maar binnen de minuut was er een individuele actie van Esther Buabadi die voor de aansluitingstreffer tekende.

Met nog een kwartier te spelen, werd Hannah Eurlings diep gestuurd en kon ze Leuven opnieuw op een veilige voorspong zetten. De thuisploeg dreigde nog via Amber De Priester en Liesa Capiau, maar het was OHL die via Tess Lameir nog uitdiepte na mistasten in de verdediging. Tot slot kon Essevee met de pas ingevallen Julie Devos nog milderen na een voorzet van Amber De Priester. 2-4 einde.

Tags

DEEL DIT ARTIKEL:

Close