4 jaar geleden gepost

Dames botsen op sterk Standard

Beide ploegen telden voor aanvang van deze partij 8 punten. Weliswaar had Standard 1 match minder gespeeld dus het werd een zespuntenwedstrijd in Luik. De punten bleven ook in Luik na een 3-1 nederlaag.

De eerste kans was voor Essevee maar Summer Rogiers besloot net naast. Na 10 minuten hadden ook de Rouches hun eerste kans beet met een schot voorlangs. Op het kwartier vond Naomi De Wolf de Luikse doelvrouw op haar weg. Halverwege de eerste helft konden de Luikenaren wel scoren. Na de 1-0 konden Ambert Bert en Manon de Bart hun kansen niet verzilveren en dan volgde het deksel op de neus. Doelvrouw Jana Van Den Berghe voorkwam erger zodat we met 2-0 de rust ingingen.

Snel na de aftrap van de tweede helft legde Standard de wedstrijd al in een definitieve plooi. Op een lage voorzet wijkte de bal twee keer af en de 3-0 was een feit. De wedstrijd ging op slot tot tien minuten voor tijd. Na handspel in de rechthoek van Standard ging de bal op de stip. Julie Devos zette de elfmeter feilloos om. Het was niet meer dan een eerredder want de Luikenaren kwamen nog het dichtst bij een doelpunt na een trap op de lat. 

Eindstand: Standard-Essevee 3-1
23' Ilona Thibaux 1-0
45' PaulineTaquet 2-0
47' Merel Smets 3-0
78' Julie Devos 3-1

DEEL DIT ARTIKEL:

Close