3 jaar geleden gepost

Dames blijven steken op 1-1 bij Zwevezele

Essevee ging dit weekend op bezoek bij hekkensluiter Zwevezele. Onze dames konden geen vervolg breien aan hun overwinning van volgende week. Ze bleven steken op 1-1.

Zwevezele startte messcherp. Al in de openingsminuten kon een Zwevezelenaar alleen op doel af maar Essevee doelvrouw Jana Van Den Berghe pakte uit met een puike redding. Nog voor het kwartier was er een copy paste van de vorige actie, maar nu ronde Eva Deparck de opgelegde kans wel af. Zwevezele bleef de betere ploeg en kon de voorsprong verdubbelen maar een schot spatte op de deklat uiteen. Verder dan een schot van kapitein Julie Devos net voor de rust (dat eveneens op de dwarsligger belandde) kwamen de bezoekers niet.

Speelschema

Net zoals vorige week moest trainer Angelo Gaytant zijn stem verheffen tijdens de rust. Essevee kwam vinniger uit de kleedkamer en voetbalde al snel vier doelrijpe kansen bij elkaar. Doelpogingen kwamen er op naam van Anne-Lore Scherrens, Summer Rogiers en Maité De Baets.  SV Zulte Waregem was duidelijk baas in de tweede helft en met nog een kwartier te spelen kon Julie Devos met een diepe bal Manon Lamotte bereiken. Die laatste zwiepte de bal voor en Machteld Vandenbroucke buffelde de bal binnen. Het prima werk van beide invallers leidde tot de verdiende 1-1 gelijkmaker. Essevee kende weinig meeval want even later strandde de inzet van Summer Rogiers ook al op de deklat.

Met nog luttele minuten op de klok werkte thuisdoelvrouw Jana Vanhauwaert de doelpuntenmaakster Machteld Vandenbroucke tegen de grond in de zestien. De lijnrechter vlagde onmiddellijk voor een penalty maar werd overruled door de ref. Zo blijft Essevee steken op een terechte 1- 1 waarbij beide ploegen een helft voor hun rekening namen. Sterkte invalbeurt van de jonkies Manon Lamotte en Maité De Baets en rots in de branding was vandaag toch wel Pauline Windels.

KSKV Zwevezele-SV Zulte Waregem 1-1
11': 1 – 0:   Eva Deparck
75': 1 – 1:   Machteld Vandenbroucke

DEEL DIT ARTIKEL:

Close