3 jaar geleden gepost

Dames blazen de Genk Ladies omver: 0-4!

Onze Dames A wilden dit weekend de rug rechten na en pijnlijke uitschuiver tegen KV Mechelen. Ze deden dat met glans en bliezen Racing Genk omver met een knappe 0-4 overwinning. Coach Angelo Gaytant glunderde: "Ondanks de vele gedwongen verschuivingen in de ploeg konden we ons spel spelen. Dankzij de hoge druk konden we een vlotte overwinning bijschrijven."

De eerste kans was voor KRC Genk maar de Genkse kopbal kon onze doelvrouw Jana Van Den Berghe niet in de verlegenheid brengen. Essevee verpletterde Genk onder de hoge druk en dat leidde al binnen het openingskwartier tot de 0-1. Lea Vandevelde recupereerde de bal in de Genkse 16 en kon Lisa Lefere de 0-1 op een dienblaadje presenteren. Essevee was baas en de kopbal van Pauline Windels op een hoekschop ging net naast. Toch ging Zulte-Waregem met een verdiende 0-2 voorsprong rusten dankzij een mooi schot van Lisa Bruneel.

Speelschema dames

Genk probeerde wel een vuist maken in het begin van de tweede helft maar de Limburgers schoten zichzelf in de voet toen Luna Vanhoudt natrapte op onze kapitein Julie Devos en een rood kartoon gepresenteerd kreeg. Bijna onmiddelijk volgde een opgelezen kans na een mooie voorzet van Noa Delhaye, maar Julie Devos besloot net naast. Essevee had overwicht en won veel duels en recupereerde de tweede bal uitstekend. Een kwartier voor tijd besliste Anne-Lore Scherrens met een gemeten voorzet de wedstrijd. De pas ingevallen Machteld Vandenbroucke maakte er 0-3 van.

Waar Essevee af en toe mee kampte dit jaar, met name scoren, ging nu plots van zelf want nauwelijks vijf minuten later mocht rood en groen opnieuw juichen. Machteld Vandenbroucke verlengde een vrije trap tot bij Lisa Lefere en die twijfelde niet. Met haar tweede van de namiddag legde ze de 0-4 eindstand vast. De dames legden een mooie collectieve prestatie op de mat en laten een clean sheet optekenen voor de volledige verdediging een zo goed als werkloze Jana Van Den Berghe.

KRC Genk Ladies - SV Zulte Waregem 0-4
11' 0-1: Lisa Lefere
40' 0-2: Lisa Bruneel
76' 0-3: Machteld Vandenbroucke
82' 0-4: Lisa Lefere

DEEL DIT ARTIKEL:

Close