4 jaar geleden gepost

Dames A treden toe tot de Super League

Vanaf volgend seizoen zal het eerste elftal van onze dameswerking - momenteel actief in eerste nationale - zijn intrede maken in de Super League, het hoogste niveau van het nationaal damesvoetbal.

De dameswerking van SV Zulte Waregem zag in 2010 het levenslicht als de opvolger van Dames Zultse VV. Vanaf dat moment kende de dameswerking een exponentiële groei met actueel een kleine 100 dames die actief zijn binnen onze werking. Naast onze Dames A in eerste nationale, hebben we ook een team in tweede nationale en drie jeugdteams in de categorie DU12, DU13 en DU15. In 2020 bestaat de dameswerking 10 jaar: hét moment om TOPE onze grenzen verder te verleggen.

Onze Dames A zullen vanaf seizoen 2020-2021 actief zijn in de Super League, de hoogste afdeling van het nationaal damesvoetbal. In samenspraak met de Pro League en KBVB zal onze club hiertoe een licentie aanvragen. Hiermee neemt SV Zulte Waregem als familiale én ambitieuze club zijn verantwoordelijkheid op in het Belgisch voetballandschap. Enerzijds om de aanstekelijke opmars van het nationaal damesvoetbal te ondersteunen vanop de eerste rij. Anderzijds om onze leden, partners en supporters de beleving te bieden van het hoogste niveau.

De uitdaging wordt om - net als bij de heren - dé sportieve challenger te worden van de G5. Tevens biedt dit ook een opportuniteit om onze jeugdteams op een hoger niveau te laten ontwikkelen. Dé ideale basis om blijvend in te zetten op de doorstroom van eigen opgeleide jeugdspeelsters.

Stap per stap én boordevol goesting kijken we uit naar 2020-2021 om TOPE een mooi verhaal te schrijven in de Super League.

DEEL DIT ARTIKEL:

Close