4 jaar geleden gepost

Dames A spelen gelijk op Kick-Off 2019

Alle damesploegen kwamen op de Dames Kick-Off 2019 in actie maar het was vooral uitkijken naar de oefenwedstrijd van onze Dames A tegen OH Leuven uit de Super League. Het was meteen ook de laatste voorbereidingswedstrijd voor het team van Angelo Gaytant.

Het was een pittige week voor onze Dames A, met twee duels tegen teams die uitkomen in de Super League. Net zoals dinsdag tegen Club Brugge (1-1) zetten onze dames ook tegen OH Leuven hun voet naast de tegenstanders.

Volledige kalender

De toeschouwers kregen een gesloten wedstrijdbegon voorgeschoteld. Essevee hield gelijke tred maar kwam ongelukkig op achterstand toen Liesa Capiau de bal in eigen doel verwerkte. Lea Vandevelde kwam op het halfuur dicht bij de gelijkmaker maar de bezoekende doelvrouw bleef pal staan.

Essevee kwam na de pauze sterk uit de kleedkamer. Anne-Lore Scherrens brak uit maar ze kon Summer Rogiers net niet in stelling brengen. Even later dreigde de thuisploeg opnieuw via Scherrens maar ze moest trappen uit een te scherpe hoek. De hoge druk van onze dames leidde tot balverlies bij OHL en Rogiers kon profiteren. Iets na het halfuur bracht ze zo de bordjes op gelijke hoogte. Even later had Jana Van Den Berghe een goede redding in huis op een hoekschop van de bezoekers. Laura Vervacke kwam nog het dichtst bij de winnende treffer maar zij zag haar vrije trap op de deklat uiteen spatten.

Vanaf nu spelen de dames voor de knikkers. De volgende wedstrijd op zaterdag 24 augustus is de openingsspeeldag van de Eerste Klasse. Dan nemen onze dames het in Zulte op tegen Eendracht Aalst. Meer informatie over de thuiswedstrijden van onze dames vind je hier.

Doelpunten:
23' 0-1 Liesa Capiau (owngoal)
64' 1-1 Summer Rogiers

DEEL DIT ARTIKEL:

Close